DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2011.06.24. 20:33 Zsigmi

Terel a város, terel a DKV (frissítve)

Divatos kifejezéssel élve epic fail, ami a kettes villamos építése során történik Debrecenben. Nem elég a már így is közröhej és -felháborodás tárgyává süllyesztett közbeszerzési eljárás, amelyet eddig hatszor játszottak végig, most a pályaépítés (illetve annak előkészületei) körül zajló események adnak okot sírva vigadásra. Kattintás után tekintsük át együtt kronológiai rendben, mi történt az elmúlt héten!

Június 20., hétfő

A DKV bejelenti, hogy péntektől, azaz június 24-től lezárják a Dózsa György utcát, oda csak az ott lakók hajthatnak be, a buszokat pedig elterelik. A 31-es és 32-es okosan két irányban kerüli meg az említett útszakaszt (előbbi a Böszörményi úton, utóbbi az Egyetem sugárúton), bár az új útvonalra eső megállóhelyeken nem állnak meg - legalábbis ekkor még így tudjuk. A lezárás a közlemény szerint egészen 2011 őszéig (nagyjából októberig) tart, de az iskola megközelíthetőségét időben, már tanévkezdésre biztosítani fogják.

A Dózsa György úton egyébként legalább tizenkét fa leli halálát a munkálatok során, így aki szeretné még egyben látni a gyönyörű fasort, igyekezzen!

Június 23., csütörtök

Hogy ne legyen ennyire egyszerű a történet, itt egy mellékszálat kapunk a sztorihoz. Ahogy arról korábban beszámoltunk, júniusban lett volna esedékes a tömegközlekedés fejlesztésének harmadik (befejező) üteme. A csütörtöki sajtóközleményben nyilvánosságra hozott módosítások azonban július 1-én lépnek életbe. Nézzük most el a vállalatnak azt az egy betűt - lehet, hogy csak mi hallottuk/olvastuk rosszul -, és koncentráljunk a lényegre: a járatcsökkentések reformok áldozata most a déli és délkeleti városrész. A legtöbb járat útvonala és menetrendje változik városszerte, a változtatásokat a szokásos módon indokolják: a beérkezett visszajelzésekkel, a cégek igényeivel, a közlekedési fórumon elhangzottakkal, bla-bla-bla...

Akit a téma részleteiben érdekel, a rakat közleményt elolvashatja itt; a DKV-figyelőnek jelenleg nincs kapacitása átrágni magát a PR-dumán és a táblázatokon. Ennek amúgy sem lenne sok értelme, mert - mint látni fogjuk - ebben a városban nem érdemes hosszú távlatokban gondolkodni.

Június 24., péntek

A cég örömmel tájékoztatja az utazóközönséget, hogy a korábban közöltekkel ellentétben a Böszörményi úton igenis megállnak az elterelt buszok, mégpedig a tűzoltóságnál. Ebből a háromsoros közleményből valahogy kimaradt, hogy az utasok kérésére történt-e a változtatás, de kicsire nem adunk...

Este azonban még meg sem szoktuk az elterelést, mit látunk a dkv.hu-n?! Hétfőtől, azaz június 27-től újra a megszokott útvonalon mennek majd a Dózsa György úti buszok (12[Y], 15[Y], 31, 32). Az indoklás itt is hiányzik, de nem kell messzire menni érte: a Cívishíren már kint az információ, hogy a város leállíttatta az épp csak megkezdett pályaépítést a jelenlegi formájában, méghozzá lakossági kérésre.

Forrásaink eltérően értelmezik az autókat érintő forgalomkorlátozást: valahogy úgy áll a dolog, hogy hétfőn az autók előtt is megnyitják a Dózsa György utcát, de csak "rövid időre". Az elterelés feloldása hosszabb távon csak a buszokra vonatkozik, azaz hamarosan az autósok közül továbbra is csak az ott lakók hajthatnak be a Dózsa György utcára, de hogy pontosan mikortól, azt egyelőre nem tudni.

Hogy legyen egy második mellékszál is: várhatóan július végétől új forgalmi igazgatója lesz a DKV-nak, már ha sikerül megfelelő személyt találni. (A megfelelő itt nem feltétlenül jelenti azt, hogy hozzáértő, még mielőtt bárki ezt feltételezné.) Az új igazgató azt az Ilyés Zsoltot váltja majd posztján, aki az MR6 rádióállomás helyi szerkesztőségének tavaly szeptemberben azt nyilatkozta, hogy a megállókba kihelyezett digitális utastájékoztatók információi GPS-alapúak, pedig nem.

A Cívishír riportját idézve:

S hogy jelent-e ez az átszervezés bármilyen konkrét változást az utazóközönség életében? A vezérigazgató azt mondja, valószínűleg nem.

Mi is ettől félünk.

Június 27., hétfő

Új hét, új ígéretek... Varga László, a Debreceni Polgármesteri Hivatal városfejlesztési főosztályvezetője a HajdúPressnek elmondta: „A Dózsa György útnak a nyugati oldalán, tehát a befelé jövő sávon lesznek a munkások, ott mind a két sáv le lesz zárva és ott nyugodtan tud a kivitelező dolgozni. A keleti oldalon, tehát a kifelé menő sávban pedig csak a tömegközlekedés járhat majd, illetve a helyi forgalom, akinek célforgalommal ott van dolga.”

A Dehír pedig arról számol be, hogy a munkálatok átszervezéséből adódóan azok befejezése októberről novemberre csúszik. Biztos, hogy ez a lakosság érdeke?

1 komment

Címkék: közlekedés busz debrecen dkv abszurd villamos


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr953012290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.06.27. 10:55:12

Na, pont most írtam a DKV-nak, hogy 3 nap alatt elkészült a Dózssa György, vagy mi miatt ért véget a lezárás. Az, hogy csúszik a cuccos, az meg sem fordult a fejemben ;)
süti beállítások módosítása