DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2012.04.03. 18:17 hodosy

Nem lehet "szobakennel" nélkül ölebet szállítani a buszokon?

 Túl sok mindent nem tudok hozzáfűzni, a szabályzatban le van írva, bár kicsit bújtatva de ott van. Valószínűleg a DKV vezetése fél a nem megfelelően nevelt kutyáktól, egyszerűbb kitiltani őket, ha sokaknak is ez bosszúságot okoz. A kutya egyébként sem panelba való.

 

 

Tisztelt DKV Ügyfélszolgálat!

 
A kutyával való utazás feltételeivel kapcsolatban fordulok Önökhöz. 1,5 éve heti rendszerességgel tömegközlekedek tacskó kutyámmal, mely során jó ideig menetjegyet váltottam neki, mígnem egy (aztán más is) ellenőr mondta, hogy ölebnek, amennyiben poggyászként kézbe veszem, nem szükséges jegyet vásárolnom. Ma a DTV Napszemle c. műsorának egyik riportjában (http://www.dehir.hu/videogaleria/nem-minden-kutya-utazhat-ingyen-a-dkv-jaratain/ ) azonban azt láttam ismételten, hogy jegyet kell váltani a kutyának, illetve sajnos hétvégén engem is ért ilyen atrocitás a sofőrtől - azt nem minősíteném, milyen hangnemben. Azt ugye Önök sem gondolják komolyan, hogy ahhoz, hogy megfuttassam az egyébként ölben vihető kutyámat, szobakennellel fogok utazni csak azért, hogy ne kelljen jegyet vennem? Jól néznénk ki az erdőben kirándulás közben egy ketreccel...
 
Amit viszont elszomorítónak és felháborítónak tartok, az a korlátolt és rugalmatlan hozzáállás nem csak a DKV-nál, hanem Debrecen városvezetésénél is a kutyások megítéléséhez. Az Önök vonatkozásában viszont csak annyit jegyeznék meg, hogy nem értem, hogy lehet az, hogy az idős illetve gyermek emberek meg vannak különböztetve jegyvásárlás szempontjából, viszont egy kutyának(!!!) teljes értékű felnőtt ember jegyet/bérletet kell vásárolnom, ami nevetséges és teljességgel méltánytalannak tartom. A MÁV is képes arra, hogy az állatokra külön viteldíjat állapítson meg, úgy lenne fair, ha lenne külön kutya/állat jegy/bérlet a DKV járatain is. Sajnos ugyanis többségünk kutyája nem keresi meg a jegye árát... Az pedig, hogy mivel a városban NINCS kutyafuttató és ezért ki kell buszoznunk a világ végére, hogy rendesen lemozgathassam legalább hetente egyszer, vagy kimehessünk a kutyaiskolába, már a város hozzáállását minősíti, azonban sajnos erre vagyunk kényszerítve, ha tudatosan, felelősen szeretnénk gondoskodni állatainkról.
 
Remélem, megfontolják a javaslatomat a kedvezményes kutya/állat viteldíjat illetően, mely előremutató, felelősségteljes és fair lépés lenne a DKV részéről, nem kevés kutyás társamnak könnyítve meg ezzel a mindennapjait.
 
Köszönettel és üdvözlettel,
Szabó Szilvia és Perec

 

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr764361648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pom Pom 2012.08.03. 13:07:17

Csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy minket felengednek a buszra, ha ölben van Pom Pom, csak furcsálltam, hogy egyik buszvezető az első ajtón enged felszállni, míg a másik szigorúan a hátsó ajtóhoz parancsol. Akkor most hová is menjünk? Ha kutyával csak a hátsó ajtón lehet felszállni, akkor miért nincs kitéve tábla az első ajtóra hogy kutyával felszállás a hátsó ajtón vagy konkrét leírás a buszra? Az egyszerű parasztember, aki nem használja a netet, csak áll a buszmegállóban, az honnan tudja MI A HELYES?
süti beállítások módosítása