DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2010.08.23. 16:00 Zsigmi

DERKE - Sikeresek voltak az éjszakai járatok

Reméljük, az idei augusztus 20. éjjel csak a főpróba volt, és hamarosan rendszeres éjszakai tömegközlekedés lesz Debrecenben. Alább a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület hozzánk eljuttatott sajtóközleményét olvashatjátok:

Nagy népszerűségnek örvendtek az éjszakai járatok Debrecenben. A 2010. augusztus 20-i virágkarneváli rendezvények utáni éjszakai járatokról, azok indulásáról és útvonaláról már a karneváli hét elején is lehetett tájékozódni. Az újdonság nem csak az éjszakai járatok ténye volt, hanem az is, hogy az utasok számára az átszállási lehetőség is biztosított volt, hiszen a 31-es és 25-ös buszok a Csokonai Színház megállóhelyen megvárták egymást, annak ellenére is, hogy megállóhelyeken folyó munkálatok ezt nehezítették.

 

Nem csak közvetlenül a tűzijáték után, hanem a 23:30-kor induló 31-es és 25-ös busz, valamint az éjfélkor induló villamos is csordulásig megtelt. A járatok némi késést is összeszedtek, mert meglepően sokan váltottak jegyet a járművezetőnél. Az egy, illetve két órával később induló, menetrend szerint meghirdetett járatok legnagyobb kihasználtsága is meghaladta a 70%-ot.

 

Bár a többlet szolgáltatás első sorban a karneválozók rendezvény utáni hazajutását célozták, azonban nem csak a város külső részei felé közlekedők használták az éjszakai járatokat, hanem a belváros felé közlekedők is akadtak szép számmal. Főleg a Tócóskert és a Faraktár utca irányából érkeztek sokan a belvárosba a késői órákban.

 

Egyesületünk, az utasok nevében is megköszöni a járatok megszervezésében, lebonyolításában közreműködő dolgozók fáradságos munkáját. Bízunk benne, hogy, hogy a későbbiekben, nem csak különleges alkalmakkor lesz lehetősége az utasoknak éjfél után is közösségi közlekedést használni Debrecenben.

 

Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület

 

Debrecen, 2010. augusztus 23.

1 komment

Címkék: közlekedés busz közlemény debrecen dkv civisbusz éjjeli járatok


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr72240860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tattila0321 2010.11.14. 15:24:15

Nos ez szép és jó de azért több kellene belőle! A FACEBOOK-on van egy társaság aki csinált egy tök jó éjszakai menetrendet indulási időkkel és kölcségekkel egyaránt. Ha az a menetrendet csak péntek és szombat éjjel uzemeltetnék na akkor már ezt lehetne nevezni éjszakai menetrendnek. Na de az a mondás is igaz "Hogy aki a kicsit nembecsüli az a nagyott nem érdemli. Nos a DKV akkor is jó úton jár. Ez a link hozzá: data.hu/get/3184317/Ejszakai_jaratok.pdf
süti beállítások módosítása