DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2011.04.08. 20:18 Zsigmi

Fa(telep)nyűvők újratöltve (frissítve!)

Májusban tervezik elkezdeni a Zsuzsi kisvasút felújítását, fejlesztését uniós támogatással és durván 10% (khm...) önerővel. Az a baj, hogy ebben a városban a fejlesztés szitokszóvá vált az évek során. (Gondoljunk a buszközlekedés fejlesztésére: jónak indult, de látjuk, mi lett belőle...)

Ha sikerül a közbe-szerzés, a kisvonat új síneket kap, később pedig a mozgássérültek utaztatására alkalmassá tett vasúti kocsikat, új vasútállomást és csillagvizsgálót Hármashegyalján.

A tervek szerint a Debrecen-Fatelepen lévő indulási állomás sem marad meg, hiszen oda egy konzorcium egy áruházat tervez felépíteni, így az állomást lebontanák, s helyette egy újat építetnének.

Ennél az utolsó mondatnál sokan kapják fel a fejüket: Mit akarnak már megint lebontani? Hát ezt:

Gyorsan hozzáteszem, az a szép zöld fa (jobbra) sajnos már valószínűleg nincs ott:

Már látom magam előtt az ormótlan, szögletes betonépítményt, amelynek falát néhol üvegajtók, -ablakok szakítják meg; az épület előtt a megálló kockakővel van kirakva, jobbra pedig a legújabb bevásárlóközpont magasodik. Ne legyen igazam!

Azt hiszem, még áprilisban megyek egy kört a Zsuzsi vonattal. Ki tart velem?

„Miután megölted az utolsó vadat, kivágtad az utolsó fát és beszennyezted az utolsó folyót is, rájössz, hogy a pénzt nem lehet megenni...”

(indián bölcsesség)

Frissítés: A Dehir.hu április 14-én ezt írja: "Az idei év izgalmas lesz a Zsuzsi életében, ugyanis felújítják az induló- és a végállomást is." Nagyon nem mindegy, hogy felújítják vagy másikat építenek helyette... Éljen az egységes, kiszámítható kommunikáció!

2 komment

Címkék: vélemény debrecen dkv kósa lajos zsuzsi vonat


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr542810533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása