DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2011.04.21. 13:54 hodosy

Egy fillér váltópénz sincs a sofőröknél a buszon

T.Ferenc egy bosszantó eseményre hívta fel a figyelmünket amellyel mi is tisztában vagyunk és valószínűleg
a DKV is. A levél első felével egyet lehet érteni, mert bosszantó, hogy nincs 50Ft váltópénz a sofőrnél.
2000Ft-ból már többet kéne visszaadni igaz, hogy ez sem lehetetlen,annak ellenére, hogy minden buszon ott van a figyelmeztető tábla: "Kérjük mentesítse az autó buszvezetőt a pénz visszaadástól!" Talán egy-két marék apró megoldhatná a buszokon a dolgot.

Tisztelt DKV!

Szeretném ha kivizsgálnák, illetve a megfelelő lépéseket megtennék az alábbiakban említendő buszjárat sofőrével kapcsolatban:

43-as buszjárat:
-Nagyállomás 15:30
-Kishatár út    20:10

Tényállás:
Unokaöcsém utazott hozzánk a 15:30-kor induló (Nagyállomás) 43-as jelzésű busszal. A járművön vásárolt menetjegyet, és a buszsofőr 400 forintból nem adott vissza 50 forintot (a buszjegy: 350 Ft). Ez még csak haggyán.

Visszafele szintén a 43-as jelzésű busszal (Kishatár út 20:10-es indulás) -a sors iróniája- ugyanazzal a buszsofőrrel akart utazni.
2000 Ft volt a gyereknél, ebből szeretett volna menetjegyet vásárolni. A buszsofőr következő képpen reagált a 2000 Ft fizetőeszközre:
"Vagy vásárolj 2000 forint értékű menetjegyeket, vagy nem adok vissza, vagy szállj le."
A gyerek a zsebpénzét nem akarta menetjegyekre költeni, 2000 Ft-ért nem akart vásárolni 1 db menetjegyet, így hát kénytelen volt leszállni, és nekem kellett gépkocsival hazavinnem.

Szerintem ez több, mint felháborító. Úgy gondolom, hogy az, aki vezeti a buszt, az a munkaidejében a munkáját végezte, s nem hiszem, hogy fiatal gyerekeket eképpen kell lehúznia fizetéskiegészítése céljául.

Köszönöm!

Ha lehet kérnék visszajelzést ezzel kapcsolatban.
T. Ferenc

 

7 komment

Címkék: aprópénz váltópénz lemeztrezor


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr322845017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

srácz 2011.04.21. 22:58:06

Arról nem is beszélve, hogy számlát nem adnak :P Küldeni kellene egy fülest az Apeh-nak :)

kumming 2011.04.24. 11:03:19

@srácz: Ha már buta vagy, akkor legalább ne reklámozd. Mielőtt marhaságot írnál, utána kéne nézned a hatályos jogszabályoknak. Ugyan is a buszjegyről nem kell számlát adni. Maga a jegy a számla, ha el akarod számoltatni.

Ami a váltópénzt illeti, gondolom arra még senki sem gondolt, hogy akinek nem tudnak visszaadni nagyobb pénzből, talán nem ő az első aznap. Még is mennyi váltó pénzel induljon neki a napnak. 20-30 ezer forinttal? Ki kötelezhetne rá hogy otthonról hozzam a váltópénzt? Arról nem beszélve, hogy a sok pénz egy újabb veszélyforrás, mert ennél sokkal kisebb összegért is rabolnak ki embereket. Mert manapság már szinte mindenki ezressel, meg két ezressel akar fizetni, és nem ritka az öt, és tízezres. Azért arról se feledkezzünk meg, hogy a járművön váltható jegy egy lehetőség, és a sofőr nem pénztáros. Nem látják el váltó pénzel, és igazából nem ez a feladata. Mindig annyi van nála, amennyi jegyet eladott, de max. 7000Ft, mert ha eladott 20 db jegyet, akkor már köteles feltölteni a jegykészletét. Azért az is vicc, amikor a Csokonai Színház megállóban valaki fényes nappal 1000 forintossal akar jegyet venni. 50 méteres körzetben legalább négy helyen lehet venni jegyet. Amúgy sokszor éppen arra utaznak, hogy a sofőr ne tudjon visszaadni, és utána nem akarnak leszállni. Ez főleg este jellemző, amikor feltűnően sok a nagy címlet, de amikor a leszállításra kerül sor, érdekes módon mindig előkerül az apró. Bocs ha hosszú lére engedtem a mondanivalómat.

kumming 2011.04.24. 11:06:40

"Azért az is vicc, amikor a Csokonai Színház megállóban valaki fényes nappal 1000 forintossal akar jegyet venni."

Ebben a mondatban 10 000Ft-ot akartam írni. És ez nem vicc, tényleg van ilyen.

panjabi 2011.05.01. 19:05:25

Igenis kötelezném ezt a csicska DKV-t, hogy ugyanúgy, mint a boltokban, legalább 20.000 Ft váltópénz legyen a sofőrnél! Oldják meg! Egyébként ennek a panasznak az ellenkezőjével találkoztam a napokban...a sofőr egy rossz szó nélkül adott vissza 2000 Ft-ból. Ilyen is van. De kérdezem, miért nem ilyen segítőkész a többi sofőr??? Habár a hátam közepére kívánom az egész DKV-t, és semmibe nézem a vállalatot, mégis egy újabb pozitívumot kell megemlítenem. 2011. április 30. Szombat este, 21:00 óra, 35-ös busz, Felsőjózsa-Segner tér útvonal, LMG-012 forgalmi rendszám. Az első meglepő dolog az volt, hogy a felszállásnál a sofőr a napszaknak megfelelően, illedelmesen köszönt. Ritka, mint a fehér holló. Ezután a Pesti utcai megállóban az említett fiatal sofőr észrevette, hogy a szemközti megállóban egy férfi várja a buszt, habár a megálló nem üzemelt, táblája le is van takarva. Korrektül jelezte neki, hogy ne várjon feleslegesen és fáradjon át a következő megállóhelyre.
Minden tiszteletem ezé az emberé, le a kalappal. ( Ha van rá lehetőség, kérem a rendszám alapján névvel is illetni, mert MEGÉRDEMLI!!! ) Csupán azt nem értem, hogy ez miért megy manapság ritkaság számba? Miért kell olyan bunkó alulművelt embereket alkalmazni, mint a "mélyen tisztelt" Drótos Krisztián és Makula Roland??? Vagy a cseresznyezabáló pohos ellenőrkolléga, aki még a buszmegállóban is anyázik, amikor meglát???
Kevés ez a pozitívum, több a negatívum...sajnos!! Ismét csak gratulálok kedves DKV!!!

kumming 2011.05.04. 17:59:29

@panjabi: Mindaddig szó nélkül adunk vissza bármilyen címletből, amíg van mit. ha már nincs apró, mondhatsz te akármit, akkor sem tudunk visszaadni. Ne hidd hogy a 20.000 apró megoldás, mert az is elfogy, ha ennek tudatában majd mindenki a buszon akarja felváltani a tíz, meg húsz ezresét. Tessék megvenni előre a jegyet. Tudomásul kell venni, hogy a járművön váltható jegy egy lehetőség, és illik apróval lebonyolítani. Nem hőbörögni kell, hanem megérteni, hogy nem lehet korlátlan váltópénz a vezetőnél. Annyi bevétel azért nincs, mit egy közértben, vagy trafikban. Aki ezt nem érti meg, annak baj van a fejével.

irat 2011.05.24. 18:23:41

@kumming: NAGYON! NAGYON! IGAZAD VAN!! erről a pénz visszaadási,és 1 ajtózási témáról sem a sofőrök tehetnek,hanem ott Fenntről!! döntöttek így.
Egy buszsofőrt lassan 3 állásra kényszerítik!!
Biztonságos vezetés időtartással,pénz kezelés,vámolás/ha nincs jegyed,v bérleted ott maradsz/.
Őket állandóan figyelik,és számon kérik!! NEM jókedvűkből teszik amit...
IGAZ! lehetnek kirívó pédák sofőröket illetve,de a társaik úgysem tűrik sokáig.
Amúgy,meg ha ezeken háborog valaki,jogosan,vagy jogtalanul?!
Akkor,észre vehette volna azt,hogy
a Debreceni szökőkűt esőben is működik!! Vajon MIÉRT???
Üres a város akkor,még a szerencsétlen túrista is pihen!!
MI ITT LAKÓK fizetjük azt is!!
Pedig 1 eső érzékelő beszerelése a szökőkutba,max 20 ez.ft.
Ez 1 nyári szezonban,több millió ft-ot
hozhatna!! Az aki ezen dolgokat nem figyeli,lehet nagyon foglalt!!!

irat 2011.05.24. 18:42:22

@panjabi: SOK mindenben igaza van,
de a dolgok nem éppen így működnek!!
A Ptk,és Btk-szigorúan kezeli azon eseteket,ha valaki -valakit névvel vádol/ még bizonyíttatlanul/.
Van foggalma arról,ha még hibázott is az a sofőr,nem tud még ezen az oldalon sem védekezni mert nincs rá lehetősége...
Ezzel szemben,Ön merészen megír 2 Nevet.
Mi van,akkor ami biztos!! ,hogy ez így nem jogos!!
Ön is ide írhatná a NEVÉT!!!
Ezek után jó lenne!!
Minden jót!! üdv!!
süti beállítások módosítása