DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2010.08.15. 18:13 Zsigmi

Blogajánló: A DKV-s bombariadókról

Már majdnem rászántam magam, hogy leüljek és írjak egy posztot a bombariadók margójára, de Pannóca megtette helyettem. Az írást a DTV Esti közelkép c. műsorának augusztus 13-i adása ihlette.

Vajon mi lehet az indíték? Amire a DKV embere kapásból gondol, hogy esetleg a megbírságolt bliccelők, talán egy volt alkalmazott lehet, aki berágott a cégre, vagy másik lehetőségként röhögcsélve hozzáteszi: "az utasok közül nagyon sok felháborodott utas van, akik idézőjelben haragszanak a DKV Zrt.-re, mert hát mi csak díj ellenében szeretnénk elvinni őket, ingyen nem".

Bliccelők eddig is voltak és eddig sem voltak sokkal kevesebben, nem valószínű tehát, hogy egy néhányezer forintos bírság miatt bárki bombával fenyegetőzzön. A DKV viszont néhány hónapja az utasok számára negatív változtatásokat kezdett bevezetni. A járatritkítás és útvonalrövidítés eleve többletköltséget jelent az utazóknak, ezt sikerült megfejelni fél havi bérlet árának egyszerű lenyúlásával. A cég kommunikációja ráadásul ezen a téren nulla, a karneváli készülődés közben nem kapunk választ arra a kérdésre, milyen feltételekkel válhatók vissza a csak fél hónapig használt 30 napos bérletek, ha egyáltalán... Pontosabban: azt a választ kapjuk, hogy így jártunk.

Természetesen a rendőrség csak általánosságban volt hajlandó nyilatkozni a bombariadókról, de annyi azért kiderült, hogy a DKV által beszerzett titkos "műszer" egy hívószámkijelző. (Ki gondolta volna?) Szó esett még helyszíni szemléről, videofelvételekről, tanúk kikérdezéséről - őszintén szólva meglepne, ha a telefonfülkékben lenne kamera meg tanú.

A riport tehát konkrétumok nélküli, a kedélyek csillapítását célzó (kedélyes) beszélgetés, mintegy a debreceni átlagpolgárnak szóló neszesemmifogdmegjól. Mindezek ellenére bízom abban, hogy legalább a rendőrségnél olyanok dolgoznak, akik értenek is ahhoz, amit csinálnak - mint tudjuk, a lepényhal megy elöl, a reményhal meg utoljára. Állítólag néhány héten belül eredmény várható. Pannóca posztja addig is teljes terjedelmében elolvasható a Debbeneten.

3 komment

Címkék: vélemény közlekedés debrecen dkv


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr112223639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pannóca 2010.08.15. 18:57:25

A DKV-nál az alap sajnos, hogy nem válaszolnak a kérdésekre, mi más témában érdeklődtünk az ügyfélszolgálaton pár hónapja e-mailben, azóta se válaszoltak...
A riport rendesen felbosszantott, milyen dolog az, hogy a dkv-t képviselő személy az ember képébe röhög. :S Meg az is, hogy a helyi médiamunkások semminek nem járnak utána, nem tudnak/akarnak/mernek visszakérdezni. Wáááh!

Zsigmi · http://dkvfigyelo.hu 2010.08.15. 18:59:55

@Pannóca: Meg kell találni a felettes szervet, a fogyasztóvédelem "állítólag" nem illetékes az ilyen ügyekben. Kezdhetnénk mondjuk a GVH-val vagy a megfelelő minisztériummal. De az összefogás lenne a legfontosabb.

Pannóca 2010.08.15. 19:03:52

Igen, a fogyasztóvédelemnek is cc-ztük a levelet, ők korrektül utánajártak és válaszoltak. Ez volt amúgy konkrétan az eset: debbenet.blogspot.com/2010/04/mi-teendo-fel-nem-hasznalt-dkv-s.html
süti beállítások módosítása