DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2010.08.02. 13:46 Zsigmi

Bréking: Betűfetisiszták akcióban (frissítve!)

Alig egy hónappal azután, hogy a DKV az utazóközönség igényeit figyelembe véve végrehajtotta legújabb útvonal- és menetrendmódosítását, az ámokfutás folytatódik. Apró öröm az ürömben, hogy a szép emlékű 28-as helyett meghosszabbított, majd július 12-én megkurtított józsai járatok útvonalát ismét változtatják: augusztus 16-tól munkanapokon, csúcsidőben (tudjátok, mint a telefonszolgáltatóknál) a Segner tér helyett tovább, a Nagyállomásig közlekednek a 32-es vonalán.

Új járathoz új betű is dukál, mert ül valaki a vezetőségben, aki csak százig tanult meg számolni: a Nagyállomásig kiterjesztett útvonalú buszok hordozzák majd a 34, 35, 35Y, 36 számokat, a Segner térig közlekedők pedig a 34A, 35A, 351 (!), 36A jelzést viselik. Az eddigi 36A a 36Y elnevezést kapja.

Javasoljuk, hogy szeptembertől a reál érdeklődésű utasoknak kedvezően hexadecimális értékekkel jelöljék a járatokat, például a 15-ös busz lehetne egyszerűen csak F. Bár az ipszilont ekkor is el kell felejteni... :-( A hab a tortán az lenne, ha az egy szem villamosvonalunkat is átneveznék nullásra, ahogy a tömbindexelésnél többnyire szokás.

Változik néhány troli menetrendje a józsai buszokhoz való jobb csatlakozás érdekében, és a 15-ös buszjárat vonalán szintén hosszabbítást hajtanak végre: lesz egy hosszabb (15) útvonal a Széna térig és egy rövidebb (15Y) a Diószegi úti fordulóig.

A teljes közlemény itt olvasható.

Frissítés: Az új menetrendről részletesen itt találtok információt.

2 komment

Címkék: közlekedés busz debrecen dkv troli civisbusz


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr822193270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.08.02. 15:17:54

A hosszabb 15-ösért cserébe lefelezték a 18-ast (félóra helyett óránként jár) ez egy fekete pont!
Jó hogy nem vagyok józsai, mert ezt a betűkavalkádot nem tudnám követni (nekem az is magas, hétvégén miért van más betűjele).

balaaa 2010.08.02. 19:39:59

Évente legalább kétszer, össze-vissza, értelmetlenül. A 30 napos bérletet MIÉRT? kellett megszüntetni? Leginkább ideillő mondat: "A csökkenő utaslétszám nem igényt fejez ki, hanem következmény!" Szerintem.
süti beállítások módosítása