DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2010.05.19. 12:25 Zsigmi

Blogajánló: A hetvenötös

Debrecenben a civil újságírás legalább annyira belterjes mint a narancsszínű, így engedtessék meg nekünk, hogy hivatkozzunk a Debbenet blog posztjára, hiszen az előző történetet ők is megkapták Gábortól. Algoritmikus szemléletű olvasóinknak most szólunk: break; Találtunk ugyanis egy névtelen kommentet, ami - ha igaz - jegyárakkal való, meglehetősen ócska trükközést mutat be.

Minap feleségem buszra szállt, mert ugyan Razide tanácsát megfogadva inkább bringával jár munkába, de aznap épp esett az eső. Volt nála egy 250 forintos DKV-jegy, mivel azonban hónapok óta nem ült DKV-járművön, nem tudta, érvényes-e még, vagy áremelés volt időközben. Hát megkérdezte a buszsofőrt, aki közölte, hogy már nem jó a 250 forintos jegy. Erre a feleségem, mint rendes utas, vett a vezetőnél 320 forintért. Érvényesítette, majd utazás közben elolvasta a buszon kiírt díjtáblázatot, miszerint az érvényes viteldíj elővételben megvásárolva 250 Ft. Nagy kíváncsiságában meg is kérdezte a vezetőt, hogy akkor mi is a helyzet, mire a sofőr közölte, hogy a kiírás már nem érvényes.
Na most nem az a 70 forint a lényeg (hisz mint utólag kiderült, a 250 forintos jegy természetesen teljesen érvényes azóta is), hanem hogy ilyen tetű és pitiáner módon basszanak ki az utasokkal. Csak ha már a poszt lépten nyomon Európát emlegette a DKV kapcsán, meglehetősen abszurd módon.
(...)
 

A sztori tanulsága, hogy ha ritkán választjuk tömegközlekedést, nem árt időben tájékozódni arról, mi mennyibe kerül. a DKV honlapján olvasható információk szerint jelenleg az elővételi jegy 250, a sofőrnél vásárolt 320 forintba kerül, a tarifa pedig 2010. január 1. óta érvényes.

3 komment

Címkék: közlekedés busz debrecen dkv panasz civisbusz


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr232015194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matkó 2010.05.19. 19:45:13

A történet igaz, és ha a DKV vizsgálatot akar indítani, névvel-címmel is bejelentkezek náluk.

Zsigmi · http://dkvfigyelo.hu 2010.05.19. 19:53:08

@alsojozsa: A helyedben írnék egy - akár nyílt - levelet nekik. Mi még nem kaptunk választ a korábbi leveleinkre, de hátha te... :)

matkó 2010.05.19. 20:04:24

@Zsigmi: Nem hiszek a DKV megnevelhetőségében:-( Úgyhogy ennyi emlék az esetről, itt a blogon, pont elég.
süti beállítások módosítása