DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2010.05.16. 10:19 dkvfigyelo

Újabb DKV terror Debrecenben

Gábor az 1-es villamoson szembesült egy nem mindennapi esettel. A 75. számú ellenőr többször is testi fölényére hivatkozva fenyegette az utast. Itt Debrecenben nem sűrűn történik, ilyen és ehhez hasonló eset. Vagy csak nem tudunk róla? Minden esetre reméljük a DKV vezetése megoldást talál az ilyen esetek visszaszorítására.

 

Kedves bloggerek!

 
Végső elkeseredésem okán fordulok hozzátok, mert a DKV struktúrája miatt nehezen hiszem azt, hogy esetem megértő emberekhez juthat el. Öt éve vagyok egyetemista Debrecenben, de ami a 2010. május 15-én, szombaton délelőtt 9.45 perc környékén történt velem az 1-es villamos vonalán, az példátlan és felháborító. Az Egyetem állomás felé tartó villamosra az Eötvös utcánál felszálló 75. számú ellenőr a bérletem ellenőrzése során az utazási feltételek megsérétését állapította meg nálam. Való igaz, hogy a 2010. április 18-án megváltott kombinált diákbérletemen lévő igazolványszám és a ideiglenes diákigazolványom száma nem egyezett meg. Az is helytálló, hogy jelentenem kellett volna az esetet a DKV ügyfélszolgálatánál. Hibáztam, de sosem voltam kulturálatlan az ellenőrökkel. Viszont most a 75.-ös számú elvetette a sulykot.
 
 
Ahogy viselkedett velem, az egy európai színvonalú közösségi közlekedés kialakítására törekvő vállalatnál úgy gondolom megengedhetetlen. Bérletem bemutatása után kérésére felmutattam neki az ideiglenes diákigazolványomat, amelyen nincs diákigazolványszám. Ezt követően számon kérte azt, hogy az ideiglenes diákon lévő pecsét miért nem látszik a fényképen (!!!). Majd a bérleten lévő, előző diákigazolványomszámomat igazoló lapot kért (!!!), amelyet nem állít elő az egyetem, hiszen olyan nincs. Mikor ezt közöltem vele ideges lett és személyimet kérte el annak okán, hogy a személyzonosságom nincs igazolva az ideiglenes diákon. Miután ezt odaadtam neki (pedig elvileg csak hatósági személynek vagyok köteles odaadni), lekezelő hangnemben meggyanúsított azzal, hogy a 2010. április 18-án általam a DKV Petőfi téri jegypénztáránál vásárolt kombinált diákbérlet nem az enyém. Sőt, a diákigazolványomról is gúnyolódó szkepticizmussal azt állította, hogy nem az sem enyém. Miután illedelmesen megkértem rá, hogy vizsgálja meg a fényképen lévő személyt és engem ennek bizonyítására, még inkább agresszívvá vált. Fenyegető hangnemben kérdőre vont engem a bérlet kilétével valamint személyazonosságom igazolásával kapcsolatban. Az Egyetem térig tartó utazás folyamán többször is testi fölényére hivatkozva fenyegetett meg engem, illetve többször is azt mondta, hogy leszálláskor testi bántalmazásban (szó szerint: "Ha leszállunk beverek neked egyet ha nem engedelmeskedsz!") fog részesíteni, amennyiben nem azt csinálom, amit ő mond. Emellett az utasok előtt megalázó módon beszélt velem végig, nem tartva be azt a normát, amelyet egy szolgáltatást nyújtó cég alkalmazottainak iratlan szabályai diktálnak. 
 
Szerintem egyetlen egy utast sem lehet fenyegetni! Aki szolgáltatást nyújt, az az ügyfelek érdekét szolgálja, nem fenyeget! A 75. számú jegyellenőr teljesen figyelmen kivül hagyta ezt az alapvető normát! A DKV-nak az az érdeke, hogy utasaik biztonságban, kulturált feltételek között utazzanak - ebbe a félelem nem tartozik bele, még szabálysértés esetén sem! 
 
Előfodult már olyan eset egyszer, hogy nem volt nálam a diákigazolványom, de akkor az ellenőr kulturált módon, fölényesség és erőfitogtatás nélkül állt hozzám. Korrekt módon tudtuk percek alatt elrendezni az esetet, így én is segíteni tudtam a munkájában, hogy tovább ellenőrizhesse az utasokat. Gondoljunk bele: az Eötvös utcától az Egyetem megállóhelyig mennyi utas szálhatott fel - esetleg bármilyen jegy, vagy bérlet nélkül? 
 
Remélem panaszom meghallgatásra talál és a továbbiakban nem fordul elő hasonló eset. Nem lenne jó, ha a DKV lenne a kis BKV.
 
Üdvözlettel
K. Gábor - egyetemista
 

3 komment

Címkék: diákigazolvány villamos panasz fenyítés


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr222006674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

N.j 2010.05.17. 16:10:49

Én ott voltam annál az esetnél mint utas! Az ellenőr tök normálisan kérte a Gábortól,hogy igazolja a bérletről hogy az ő tulajdona: A Gábor fel volt háborodva mert az ellenőr nem fogadta el azt a személykártyát ami nem volt hitelt érdemlően kitöltve és a számok sem voltak azonosak! Sőt még a Gábor provokálta az ellenőrt,hogy ez az ő tulajdona mert az ő pénztárcájából került elő! Nem értettem,hogy min aggodalmaskodik az ember,ha az az ő bérlete,és igazolja az ügyfélszolgálaton,semmi gond nincs belőle! Én azt mondom,hogy az ellenőr nagyon higgadtan kezelte a dolgokat,ahogy én láttam a Gábornak voltak különböző próbálkozásai hogy ne vonják be a bérletét amit nem tud igazolni hogy az övé!Azt hogy az ellenőr testi adottságaival visszaélve fenyegette e volna azt megkérdőjelezem!De az biztos hogy ne is legyenek beszariak az ellenőrök! Ha hibázik az ember be kel vállalni a vele járó következményeket!

Üdv:. Nagyné Julika

izaura 2010.05.17. 16:53:17

Az őszön hasonlóképpen elhagytam a diákomat, én is ideges voltam mikor az ellenőr bevitte az ügyfélszolgálatra a bérletemet!.... A tanulmányi osztályon kaptam igazolást a régi diákomról amivel bementem és visszakaptam egy bérletet az új diákom számával!
Ezt csak azért hogy ha valamit ki ad az iskola annak van nyoma,és bármikor ki lehet kérni!

176 2010.05.20. 10:30:35

Syastok!!!
Csak annyit akarok hozzá szólni hogy aki hibázik az fizessen és ez vonatkozik külföldire, kissebségre, magyarra!!! Nem kell az ellenőrt hülyének nézni, leköpni, szidalmazni (ahogy bánnak velük Ők úgy válaszolnak) és nincs külömbség senki között!!!
Amikor a tisztelt utas fenyegetőzik hogy az ilyen embert megszoktuk verni PESTEN arra kiváncsi lennék hogyan reagálnának egyes mélyen tisztelt UTASOK! VAgy pl. arra amikor leköpik, megütik, anyázzák, leöntik stb.
AZ ELLENŐR az utolsó ember a gépezetben nem Ő találja ki a szabályokat Ő csak felfedi a visszaélőket!!!!!!!!!! Az ellenőrök között sokan vannak felsöfokú végzettséggel. Az emberek emberséget várnak Tőlük pedig azt ŐK ölték ki belőlük a sok megaláztatással!
süti beállítások módosítása