DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2010.05.22. 14:33 Zsigmi

Re: Fenyegetőznek a DKV ellenőrei

Örülünk, hogy a DKV-nál is olvassák a blogunkat, és valaki veszi a fáradságot, hogy - ha nem is hivatalos formában - reagáljon is a közölt történetekre. Hozzászólást kaptuk ugyanis egy korábbi, nagy vihart kavart posztunkhoz az érintett ellenőrtől. Válaszát természetesen közzétesszük és köszönjük!

Üdvözlök minden kedves hozzászólót, és üdvözletemet küldöm K. Gábornak és testvérének! Szeretném, ha mindenki tudná, hogy a mi is van itt valójában. Igen tegnap volt egy hete hogy a Gábornál igazolatlan bérlethasználatot észleltem az ellenőrzés folyamán, amit ő sérelmezett!

(hozzáteszem, ha nem tudom igazolni, hogy az enyém a bérletszelvény az utazásra nem jogosít, bármeddig van pecsételve) Szerintem ehhez nem kell egyetemre járni, hogy megértse az ember! Na de ez már a múlt, mert K. Gábor azt írja, hogy befizette a büntetését, ami azt jelenti, hogy igenis megszegte az utazási feltételeket és elismeri! .... Na kérem szépen akkor térjünk a lényegre,a tegnapi esetre!!!!

Igen ismerős volt a fiatalember, mert nagyon hasonlított a K. Gáborra, ami később kiderült, hogy az édes testvére, de akár lehetne az ikertevére is olyan nagy a hasonlóság.

A lényeg !!!!!

Nem a név volt ismerős, hanem az arc, aki azt mondta nekem, hogy írni fog rólam! Megjegyezném, azt ír mindenki, amit akar, és ott, ahol akar! .....

Az ellenőrzés folyamán megkérdeztem a testvértől, hogy megismer e engem ő nagyon korrektül válaszolta, hogy nem, hogy frisitsem az emlékeit mondtam neki, hogy ma egy hete találkoztunk, ő mondta nekem, hogy ne haragudjak de neki nem rémlik semmi, mire én bemutatkoztam, hogy én vagyok a 75. ös! Na ez már egy mosolyt csalt az arcára és tudatta velem, hogy az öccsével találkoztam ő szokott blogolni!

Ekkor én kértem tőle az érvényes menetjegyet-bérletet! És láss csodát a testvérke előkotorta a pénztárcáját, a tárca mélyéről előhalászott egy jegyet, ami valamilyen úton-módon nem volt kezelve! Gondoltam magamban, Gábor Gábor, isten nem ver bottal, és ez is, megérne egy szösszenetet a blogon! Én szépen megkérdeztem, hogy hajlandó e rendezni a helyszínen ezt a kihágást, ami xy forint! Mondta, hogy nem szeretné a helyszínen rendezni csekken szeretné. Semmi gond kértem tőle egy igazolványt vagy árképes azonosítót, kaptam egy diákigazolványt ......Na így került hozzám a diákigazolványa a testvérkének,hogy megpróbált ingyen utazni! ...

Igen az igaz, hogy telefonáltam egy kollégámnak és megkértem, hogy legyen szem, és fültanúja miközben felveszem az adatait, azért, nehogy valamilyen rágalmazás érjen utólagosan! És szerintem azzal nem sértett meg senkit a kollégám, hogy fel tett egy egyszerű kérdést „maga is fog blogolni, ha igen akkor csak az igazat? „

Remélem, hogy tisztán látja mindenki a tényállást, csak úgy nem kerül a kezembe a diákigazolványa senkinek. és nem a név volt ismerős hanem az arc!! Nincs semmilyen lista semmiről, és senkiről, de ugyanúgy, mint a mi arcunkat megjegyzik az emberek mi is, megjegyzünk arcokat, ideig, óráig!

Hozzáfűzném, hogy ha cetlire írogatnánk neveket, akkor egyszerűbb lenne kikérni Debrecen lakcímnyilvántartását, mert minket, ellenőröket senki nem szeret...... Na de nem is azért vagyunk, hogy szeressenek, és nem is erről szól ez a munka, hanem, hogy felfedjük a hibákat, és betartassuk az utazási feltételeket!

Részemről ennyi, és köszönöm azt a kis időt amit a bejegyzésem elolvasására szántatok!

Üdv : 75-ös.
 

 

20 komment

Címkék: közlekedés debrecen dkv reakció ellenőr civisbusz


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr322022933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csolt 2010.05.22. 15:03:58

Az a furcsa mindkét esetben, hogy míg Gábor morális dolgokról szólt, addig az ellenőr és Varga Úr ezeket kifelejtették. Sajnos ez probléma.

Ez az ellenőr is kifelejti az emberi tényezőt. Márpedig láthatóan nem a büntetéssel volt Gábornak problémája, hanem a viselkedéssel. És erre még eddig nem volt képes se Varga Úr, se a 75-ös, se a DKV reagálni.

Ez a szomorú. Ez egyfajta elterelés. Ha a humán tényezőre ennyire nem figyel ez a szerencsétlen (gondolom nem hiába lett ellenőr) és az őt alkalmazó társaság akkor ne nevezzék magukat szolgáltatóknak.

Mert ha ez így van, akkor esetleg az ellenőr egy megalázandó szolga lehet, akit rabigába hajt a hűbérese (DKV). Így ne is csodálkozzon azon, ha utálja őt az utas.

EdBoyWW · http://twitter.com/edboyww 2010.05.22. 15:38:42

Csak a lényeg maradt le valóban

1 kolléga! 2010.05.22. 23:51:27

@Csolt: Morális dolgok?

A Gábor be bukta, fizetett!! ?? Rá egy hétre az bátyus is be bukta! Mind a ketten jogtalanul szerették volna igénybe venni a szolgáltatást, akkor miről beszélünk?? Ha minden rendben van ez egy szimpla ellenőrzés keretében zajlott volna le!.... Én megkérdőjelezném a szavahihetőséget!....
Egyes emberek szerint a "DKV hűbérese"....akár azok is lehetünk. ÉN elvégeztem a munkámat, felfedtem a hiányosságokat amit regisztráltam, és részemről az ügy lezárva! Nagy ívbe le le....om, hogy kinek mi a véleménye az ellenőrökről ha szabálysértést észlelünk azt regisztráljuk! Lehet az nő, férfi, gyerek, öreg, vegye meg a jegyet, bérletet és tartsa be az utazási feltételeket!
Szidják az anyánkat, köpködjenek, patkányozzanak stb. Ezekre már immúnisak vagyunk! A lényeg, írhat itt bárki bármit, mi megyünk és dolgozunk, ha tetszik ha nem!

1 kolléga! 2010.05.23. 00:24:50

@Csolt: Még azt hozzá tenném, hogy az ellenőröket nem az az utas utálja aki tisztességgel becsülettel fizet a szolgáltatásért! Hanem az aki csalni szeretne!!!

Csolt 2010.05.23. 09:51:55

Kulturálatlan, trágár szavakkal ellátott kommentjeid felerősítik azt a véleményt, mely szerint kulturáltatlan hangnemben beszéltél. Gábor egyetlen egy trágár kifejezést és gúnyolódó megjegyzést nem írt le - itt Te, folyamatosan azt teszed. Itt nem védeni szeretném, csak rávilágítani a fogalmazásbeli különbségekre, amelyek megmutatkoznak kettőtök között. Előfordulhat, hogy nem neki van igaza. Ha befizette a díjat, akkor el is ismerte. Eddig még nem reagált a Te leveledre. Biztosan elismerte a hibát, ha nem húzza tovább a húrt.

Te viszont húzod, ez sajnos azt mutatja, hogy ez nagyon mélyen érintette a lelki világodat. Nem tudom, miért érzed sértettnek magad? Sajnos a trehányul működő DKV ügyfélszolgálat miatt az emberek inkább itt beszélnek a visszáságokról. Ez a Te foglalkoztatód hibája! Ha itt képes voltál fellépni érdemes lenne szóvá tenned ezt a DKV vezetőségénél. Bátor embernek tűnsz, miért ne lennél képes rá!

A becsületes utazásról pedig annyit szeretnék megtudni, vajon kigyúrt, kopasz etnikai kisebbséghez tartozókba és futballhuligánokkal szemben is képes lennél-e így fellépni adott esetben? Ha igen, akkor nem cáfolom meg a munkára való alkalmasságodat!

1 kolléga! 2010.05.23. 12:08:10

Én nem húzom a húrt hanem válaszoltam a kérdéseidre! Gábor valóban egyetlen egy trágár kifejezést és gúnyolódó megjegyzést nem írt, ha nem valótlan dolgokat állít!
A vezetőség minden vádaskodásról tud ami ellenünk irányul! Mi nem titkolunk el semmit és nem bújunk virtuális megnyilvánulások mögé! Ha valakinek baja van akkor szívesen látják az DKV ügyfélszolgálatán személyesen! Ugyan úgy mint a kigyúrt, kopasz etnikai kisebbséghez tartozó, futballhuligánok is bemennek! Ha valaki nem ért egyet az intézkedéssel az ügyfélszolgálaton tud panasszal élni!

1 kolléga! 2010.05.23. 13:38:25

Nem látom semmi értelmét ezeknek az írogatásoknak, ezek csak szavak amit éppen úgy forgat az ember amilyen hangulatban van!
Soha nem fogjuk egy szemszögből látni a dolgokat, ellenőr és utas között mindig is meg volt a három lépés távolság és ellentét, ami jelenleg is megvan és kicsi az esélye hogy a jövőben ez megváltozik!

Csolt 2010.05.23. 20:42:05

@Az illetékes ellenőr: Utólag végignézve a szövegemet két kérdést tettem fel. Ebből az egyikre választ kaptam, vagyis azt állítottad, hogy a büntetett valótlanságokat állít. A másikra ismételten tereltél, így újra felteszem:

Etnikai kissebbséghez tartozóval vagy futballhuligánnal szemben is képes lennél-e hasonlóan agilis fellépésre, mint az egyetemistával szemben?

A másik pedig strassburgtól ered: mennyire igaz, hogy a büntetések után bizonyos többletjövedelmet írnak nektek jóvá.

Amit pedig írtál, hogy az utas és az ellenőr között meg van a három lépés igzából elkeserítő. Távolság és ellentét az utas és ellenőr között ismételten arra utal, hogy valaki nem egyenrangú. De ki nem egyenrangú? Az utas vagy az ellenőr? Kicsi az esélye, hogy ez a jövőben megváltozik?!

Sajnálatos olvasni tőled ezeket a sorokat. Ismételten azt látom, hogy vannak, akiknek halvány lila gőzük sincs arról, mit jelent a szolgáltatás. Alázatot. Az utas szavahihetőségének a meg nem cáfolását. Protokollt, a társaság jó hírnevének továbbvitelét.

Komoly gondok vannak a DKV ellenőrök morális felkészültségével. Kicsit át kéne definiálni ezt a leginkább ÁVÓ sziluetett mutató felfogást a kontrollerek fejében.

Jah, tényleg. Gábor nevét közzétették a hajdú-bihari naplóban.
Itt az ideje, hogy TE is közzé tedd.

Üdvözlettel
Csaba Zsolt

Csolt 2010.05.23. 20:43:48

@Az illetékes ellenőr: A Te neved. Mert az enyémet és a Gáborét már tudjuk.

Csolt 2010.05.23. 20:45:29

...elég itt is...

Csolt 2010.05.23. 20:45:57

természetesen elég itt is, nem ragaszkodok a naplóhoz.

kozo47 2010.05.24. 13:37:26

üdw és béke!
Na a jegyem érvényesítésének az oka nem a szándékosság volt. 2nappal előtte esti ügyeletbe (kórház központi laboratórium) voltam és sok beteget és mintát hoztak. Majd még reggel buszra és 3és fél óra zötykölődás után "Civisváros"... egész nap tanulás másnap reggelig, majd vizsga (csak hogy az idén le tudjak államvizsgázni és diplomásként idehaza sokkal jobban keressek mint most)... délután még az államvizsgás anyagokat szedtem össze a könyvtárba, majd valamikor fél 5felé vilire, közbe telefonáltam, majd e-mailt próbáltam irni mikor az ellenőr látványa eszembe jutta, hogy már több, mint egy éve nem élek Debrecenbe és nincs bérletem, csak a tegnap megvett pár jegy... na fuck! volt nekem annál nagyobb gondom is hogy most magyarázkodjak. A vonatom is ment, aludni is akartam, enni is, meg... stb. Erre jön nekem az öccsémmel! Nem is élünk együtt! Nem voltam kíváncsi a sztorira, csak szabadulni akartam, menni a vonathoz, majd haza. Az öccskös sztoriján meg csak nevettem... most ordibáljak vagy pofozkodjak?!?! Én csak nevettem, hogy fel húzzák magukat az emberek... ez van!
Tudom, hogy milyen köcsögök szoktak lenni az emberek az értük dolgozókkal (a kórházba is belénk köt a beteg), de én nem állok neki sztorizni, megkapja a leletét, elmondom amire kiváncsi és das ist alles! Sajna idehaza az ügyfelekkel való bánásmód elég gyenge és amatőr, ezért még sokat kell tanulnia a társadalomnak. Példát kéne venni az amerikai profizmusról, éltem kinn és ott az ember élvezi az ilyen (mint pl. az ellenőr) munkát végző emberek társaságát. . .
Hibáztam, fizetek! Majd következő hónapba pár órával többet maradok ügyelni. :)

Omi 2010.05.24. 14:21:23

Látom Debrecenbe is egy alsó kasztot képvisel az ellenőr.
Csolt: teljesen egyetértek veled.
Más cikkeket is olvastam és eléggé elszomorít a szinvonal és a bánásmód. Jogiútra eljutva sajnos a vállalatoké az előny, foggal-körömmel védik a tudatlan alkalmazottaikat is. Fontos, mert azt ők bánnák, ha kiderül a mocsokság. Az ellenőr-kaszt nagy főlénybe érzi magát ennek tudatában. Nevet ők nem adhatnak csak kérhetnek, és csak a gyengékkel kezdenek ki. K. Gábor csak egy áldozat, akin példát akar statuálni a cég egy pénzbehajtója. Olvasataim alapján testvére esete random esemény. A 75-ös behajtó nevében csak egy számítógépet használni tudó ismerős írhatot.

2010.05.24. 14:29:23

@kozo47: Talán Te vagy Terézanya, vagy egy leendő boldog, vagy Te viszed a hátadon az összes ember gondját, de jegyet akkor is venni kell!
(útálom a DKV-t)

1 kolléga! 2010.05.24. 15:32:53

@Csolt: Amilyen a fogadj isten, olyan az adjonisten! Lehet az bárkiféle!

1 kolléga! 2010.05.27. 17:52:26

Nincs itt semmi baj, te az egességügyben dolgozol ezt állítod. Kérdezem én, hogy ha ott hibázol mit mondasz a főnöködnek? Elfelejtettem mert különálló okok léptek fel? Szomorúan olvastam el ezt a hozzászólást, mert én mint jegyellenőr felfedtem a hibát, te mint eü dolgozó ha ott elcsúszol mit találsz ki a mentségre? Isten őrizz ha valami komoly probléma lép fel a te hibád miatt, akár ember élet is múlhat a te döntéseden!Akkor mit mondanál, hogy miért? Szomorú, hogy a magyar oktatás olyan embereket képez akik nem tudják mikor mi a kötelezettsége!

gergo1985 2010.05.30. 10:58:15

Először is azzal kezdeném, hogy teljesen egyetértek Csolt szemléletével és meglátásaival.

Mivel több mint 10 éve vagyok rendszeres bérlet-használó, így nem is a bérlet megvételével van a bajon, hanem az emberi tényezővel.

Igazságot nem akarok tenni, mert nem voltam jelen a fenti eseteknél és nem láttam, hogy mi történt.

De sajnos nem ritkák a hasonló esetek a DKV-nál. Én megértem, hogy ez is egy szakma és valakinek csinálnia kell. De! Lehetne sokkal utas-központúbb és emberségesebben is végezni.

Az a nagy baj, hogy itt Debrecenben nem így megy! A helyzet akkor fog megváltozni, ha a vezetőség és az ellenőrök is felismerik ennek a jelentőségét.

Misoga · Http://zenealbumaim.multiply.com 2010.06.02. 12:28:55

Nos, úgy tűnik, hogy nem csak az ellenőrök fenyegetőznek, de őket és a járművezetőket is fenyegetik, mondjuk a kedves utasok!
Lásd: a dkvfmfsz.multiply.com/-on
Cím: Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak Debrecenben

Xezs 2010.06.28. 12:13:20

Ez az ellenőr nem is debreceni.

Debreceniek nem beszélnek úgy hogy névelőt tesznek a keresztnév elé ("a Gábor").

Ez pesties beszéd (ami amúgy helytelen).

Kamu az egész.
süti beállítások módosítása