DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2011.04.01. 15:10 Zsigmi

Tavaszi unaloműzés a DKV-nál

Több hónapja már, hogy az új Cívisbuszok beltéri utastájékoztató kijelzőiről lekerültek a Hírkereső szalagcímei. (Ha emlékeztek még, a kezdetekkor azokat olvashattuk az aznapi dátum és névnapok mellett.) A DKV Zrt. mai sajtóközleményéből megtudhatjuk, hogy - alkalmazkodva az utazóközönség igényeihez - holnap üzemkezdettől a kijelzők alsó sorában Coelho-idézetek jelennek meg. Az idézetek forrása az instantcoelho.com oldal, ahol a méltán népszerű brazil író-filozófus olyan gyönyörű mondásait találjuk, mint:

A legbensőbb én csillám bizalma égig érő érzésekből merít erőt.

A DKV azoknak az utasoknak is szeretne meglepetéssel kedveskedni, akik a járatritkítások menetrend-értelmezési problémáik miatt a megállókban várják a járatokat. A digitális kijelzőoszlopokon 6 sor kijelző található, de az alsó három eddig többnyire le volt takarva. Április 2-án, szombat reggeltől a vállalat bekapcsolja ezeket a kijelzőket is, és tesztjelleggel sudoku-rejtvényeket jelenít meg rajta. A megállóban álló utasok az oszlop tetején lévő kamera látóterébe állva a biztonsági szolgálat ügyeletesének mutogathatják el a megoldást, és minden helyesen kitöltött rejtvény után egy ajándék busz- vagy trolijáratot kérhetnek a diszpécsertől (az adott megállót érintő járatok közül).

A DKV Zrt. sajtóközleménye és a részletes játékszabályok itt olvashatók.

3 komment

Címkék: közlekedés debrecen dkv


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr252791350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homokhat 2011.04.01. 21:15:31

LOL tetszik, leszívattál, éppen érdeklődve olvastam! Egyébként nem rossz ötlet.

fehértoll 2011.04.02. 20:31:58

hát a coelho idézetekig még hittem is, aztán a sudokunál bekattant hogy pervaja aprelja volt tegnap. ügyes! :-)

Zsigmi · http://dkvfigyelo.hu 2011.04.02. 20:59:25

@fehértoll: Most, hogy elmúlt ápr. 1., elmondhatom: az InstantCoelho véletlen mondatokat generál, nem valódi idézeteket, tehát már ez gyanús lehetett volna. :) (Meg nem erősített információk szerint jövőre Schmitt Pál helyesírási tanácsait vetítik a kijelzőkre.)
süti beállítások módosítása