DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2010.08.17. 10:49 hodosy

Az ellenőrök egyszínűsége a DKV-nál.

T. Anna egy olyan dologra lett figyelmes ami már nekem is szemet szúrt. Ez pedig az ellenőrök egyszínűsége, bár a kék póló nem állandó és a nadrággal sem értek egyet. Mert mi másban lehetnének? Nekem nincs félnivalóm mert minden hónapban van bérletem, de attól még az ellenőröket simán felismerem. Általában  nagyobb megállókban pl.: Doberdó utcai megállónál rendszeresen látom az éjjel-nappali sarkánál, 3-4es csoportokban, zömökebb testű az esetek többségében férfi kisebb fekete oldal táskával. Szerintem ez a tipikus ellenőr kinézett. Néha még a szotyi köpködés is előfordul.

 

 

 

 

Egy olyan ember vagyok, aki mindennap a DKV- zrt járatait igénybe veszi és a lehető legtöbbször mivel a munkám állandó mozgásteret követel, meg amit busszal, villamossal és trolibusszal oldok meg! Meglepő fordulatra lettem figyelmes a minap!! A megállóknál utolsó percben gyorsan leugró rohanó emberekre lettem figyelmes! A járat indulása után három menetjegyellenőr illedelmesen kéri a jegyeket ellenőrzés céljából!  Nézek és összefüggést keresek a jegyellenőrök és az idegesen utolsó percben leugráló emberek között!  megtaláltam az összefüggést, a formaruha a kék póló a táska a nadrág! Most megragadva a lehetőséget szeretnék gratulálni annak az embernek, vagy több embernek, aki ezt kitalálta nagyon zseniálisan!! Talán még a vezetői jutalmat is írtak ki számára! Mert remélhetőleg nem vezető beosztású ember volt, aki megálmodta, ha formaruhába járatjuk az ellenőröket, akkor sokkal több bliccelőt fognak mintha beleolvadnának a környezetükbe!! Adnék egy javaslatot a DKV-zrt-é vezetőinek! Fel kéne ülni a járatokra és nemcsak nézni, hanem látni is a problémákat és úgy oldani, meg hogy az ellenőreik minél több bliccelőt 
 fogjanak meg, mert  ezzel az egyenruhás játékkal a bliccelők nem fogyni fognak, hanem szaporodni! Talán még én is kipróbálom, ha jól figyelek időm van hogy lelépjek előlük a tömegközlekedés egyik járművéről majd szállok a másikra fel, és a célomat elérem csak egy kicsit később!!
 

 

            Tisztelettel: T. Anna (egy utas)

4 komment

Címkék: ellenőr szotyi doberdó


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr592227529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsigmi · http://dkvfigyelo.hu 2010.08.17. 11:17:42

Ha egyenruhában vannak, az a baj, ha nincs rajtuk egyenruha, az a baj. Mint a nyuszikán a sapka... :)

Amikor utoljára jegyellenőrrel találkoztam (múlt hónapban), még nem volt egyenruhája.

2010.08.18. 10:30:10

Érdekeset láttam-hallottam tegnap a villamoson.
Jöttek az ellenőrök,és az egyik utas megkérdezte, hogy vonatkozik-e mindenkire a dohányzási tilalom a járművön?
Az ellenőr természetesen azt válaszolta ,hogy természetesen.
És akkor a villamos vezetője miért cigizik menet közben?- jött a kérdés.
Az ellenőr válasza ; Nyugodtan tessék rászólni!

Vicces,nem?

kumming 2010.08.18. 12:25:22

Az ellenőrzésnek nem feltétlenül a büntetés a célja. Hanem az állandó jelenlét, hogy a bliccelőnek ne legyen nyugalma, és ha sokszor kell leszállnia akkor előbb-utóbb jegyet, bérletet vesz. Pláne ha időre megy valahova.

Ártatlan leányka 2011.02.22. 22:05:33

A kabátjuk a legfeltűnőbb, látott már valaki olyat, hogy az ellenőrön nem puffi kabát vagy akár még télen is(!) használt mellény volt rajtuk? mert én nem.
süti beállítások módosítása