DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2010.07.21. 22:32 Zsigmi

Blogajánló: Rendszer, ellenőrzés, simlisség, büntetés

Erős szakmaisággal megfogalmazott posztot találtunk, amelyről a hatodik bekezdésig nem is derül ki, hogy miről szól valójában. Lelőjük a poént: a hosszú bevezető után egy gyakorlati példa (megtörtént eset) segítségével mutatja be az utasok, a bliccelők és egy jegyellenőr viselkedését lépésről lépésre. Akik kedvelik a büntetés-végrehajtás sajátos nyelvezetét, mindenképpen ajánljuk.

Egyes zárt rendszerekben az embereknek bizonyos magatartási szabályokat kell betartaniuk. A magatartartási szabályokat ellenőrzéssel tartják fent, de bíznak abban is, hogy az emberek maguktól is betartják a szabályt. Az ellenőrzésre azért van szükség, hogy valahogyan érvényt szerezzenek a rendszer működtetői a szabályoknak.

(...)

A legnagyobb gond az, hogy az emberek megriadnak a közbeavatkozástól, és így az ellenőr a munkája közben rendkívül megalázó helyzetbe kerül. Az ellenőr egyéni tragédiája az, hogy valószínűleg észrevette a simliskedést, és szemet kellett felette hunynia, mert a két férfi túl nagy kaliberű volt a számára.

A teljes írás a Börtönblog 2-n olvasható.

1 komment

Címkék: közlekedés ellenőr


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr792167408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ni-ko-letta 2010.08.10. 12:33:29

Nem minden arany, ami fénylik /vagy mégis?/

A minap pontosabban múlthéten, szombaton a délelőtti órákban utaztam a villamoson. A barátnőimmel mentünk a fürdőbe! A Kossuth téren kiszúrtunk magunknak két fiatal srácot igen jóképű fajtából, láttuk, hogy pontosan arra a villamosra szálnak fel, amelyiken mi utazunk. Mi akcióba léptünk és kérdezgetni kezdtem, hogy hol kell pontosan leszállni a fürdőnél, mert nem debrecenieknek adtuk ki magunkat. Nagyon aranyosan válaszoltak, pontosan elmondtak mindent, amire kíváncsiak voltunk! Na de a lényeg csak most következik, kb-kettő megálló után közölték velünk, hogy ne haragudjunk nekik dolgozniuk, kell. Mi megköszöntük a segítséget, és felkínáltuk részükre, ha végeztek a munkával, szívesen látnánk őket a társaságunkban a fürdőn! Ők mosolyogtak és elővették a karszalagjukat, amikor szembesültünk, hogy a Dkv ellenőreivel flörtöltünk!.... Na annak rendje-módja szerint, ahogyan ilyenkor lenni szokott nem volt kettőnknek jegye!
Úristen ez nagyon gáz mondtam magamban és bevetettem mindenféle női praktikát! De hiába minden, az ellenőrök, ahogy a nagykönyvbe le van írva "megbüntettek" kettőnket!.... Tisztelt DKV ez nagyon okos húzás az önök részéről, hogy nem csak kiöregedett begyepesedett nőket és férfiakat alkalmaznak, hanem fiatal vagány illedelmes emberek is megtalálhatóak az ellenőri palettán! Tanulságos volt számunkra ez a pár megálló a villamoson, mert kellemes benyomást keltettek bennünk azok az ellenőrök, akik megbüntettek!

Üdv: Niki és társai.