DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2010.06.23. 10:59 hodosy

Tegeződő és cseresznye zabáló ellenőrök a DKV járatain

Olvasónkat a villamoson megbüntették az utazási feltételek be nem tartásáért. Ezt el is ismerte de az intézkedés menete már egyáltalán nem tetszett neki mivel bunkó is volt és tegeződött is az ellenőr. Itt elszakadt a cérna és levelet írt az ügyfélszolgálatnak. A következő eset már a 35Y buszon történt az ellenőr itt szintén bunkó és türelmetlen is volt. A buszon tovább haladva észrevette, hogy az ellenőr cseresznyét majszol a magokat pedig a buszmegállóba hajítja. Itt szintén elszakadt a cérna és megkérdezte az ellenőrt, hogy rá nem vonatkoznak-e az utazási feltételek erre kisebb szóváltás kerekedett de az ellenőr is belátta az utasnak volt igaza.

 

 

Tisztelt Szerkesztőség!

Nagy örömmel találtam blog oldalukra. Panaszaimmal és felháborodásommal szeretnék Önökhöz fordulni.
Az első botrányos eset áprilisban történt, melyet panaszként meg is írtam a DKV Zrt-nek.
Levelem így szólt:

Tisztelt DKV Zrt.!

A mai napon egy végtelenül felháborító és botrányos dolog történt velem a DKV Zrt. által üzemeltetett sárga villamos gépjárműn. Az eset 11 óra 43 perckor történt a Városháza-Kossuth tér megállóhelyek között. A Városháza megállóhelyen utolsók között szálltam fel a gépjárműre. A villamos szinte teljesen tömve volt és kissé nehezen tudtam csak elővenni a pénztárcámból a menetjegyemet érvényesítésre. Ekkor kollégájuk már javában kérte az utasoktól a jegyeket, bérleteket és én is igyekeztem lyukasztani. A tumultus miatt nem figyeltem, hogy már egy korábban érvényesített jegyet "érvényesítettem" mégegyszer és azt adtam át a jegyellenőrnek. Ő ezt modortalan, bunkó stílusban közölte is velem, én pedig elismertem a hibám és eközben leszállított a gépjárműről. Átadtam az irataimat az adatok felvételéhez és kifizettem a 3000 Ft-os pótjegy árát. Ez már a Kossuth téri megállóhelyen zajlott le. Munkatársuk nemhogy arcátlan és bunkó volt, de még tegező viszonyban is kommunikált velem. Ez volt az a pillanat, amikor betelt a pohár és elkértem az azonosítóját.
Velem ezt senki nem teheti meg, főleg nem egy ellenőr. Milyen jogon viselkedik így egy utassal? Milyen jogon mer engem letegezni? Az érintett kollégájuk azonosítószáma 176.. Mind a gépjárművön, mind a megállóhelyen több szem és fültanúja volt az esetnek.
Kérem az ügy kivizsgálását és az érintett kollégájuk felelősségre vonását. Ezenfelül egy bocsánatkérést kérek a Közlekedési Vállalat részéről. Szerintem ez a legkevesebb!
Remélem ez az eset precedens értékű lesz a cég és a munkatársai számára is és nem ér más hasonló debreceni polgárt ilyen atrocitás.

Tisztelettel:

Érkezett a válasz:

Tisztelt Ügyfelünk! 

Mint levelében leírja, az ellenőr jogosan és szabályosan járt el. Az Ön által kialakított helyzetben az ellenőr valóban letegezte Önt. Ezt helytelenül tette, amiért Öntől a helyszínen bocsánatot is kért. Bízunk benne, hogy a jövőben hasonló eset nem fordul elő, és megelégedéssel veszi igénybe szolgáltatásainkat. 

  Üdvözlettel:          

  Hernádi Zoltán

Értékesítési és ügyfélszolgálati

osztályvezető


MÉG ÉN VAGYOK A HIBÁS, HOGY AZ ELLENŐR PARASZT MÓDON LETEGEZETT???
MÉG EGY BOCSÁNATKÉRÉSRE SEM HAJLANDÓ A MÉLYEN TISZTELT VÁLLALAT???
FELHÁBORÍTÓ!!!

A következő eset 2010. június 19-én történt a 35Y-os buszjáraton (Rendszám: LMG-122). Debrecen-Józsán, a Harmat utcai megállóhelyen 11:55 perckor 2 kövér testalkatú ellenőr szállt fel. Megálltak a sofőr előtt és beszélgetni kezdtek vele, figyelmem pedig levettem róluk. Épp egy telefonbeszélgetést folytattam és az ablakon tekintettem ki, amikor arra lettem figyelmes, hogy valaki rángatja a karomat és egy karszalagot nyom az arcomba. Természetesen egyből elővettem az érvényes bérletemet és megmutattam a bunkó és türelmetlen ellenőrnek. Milyen jogon viselkedik így velem? Milyen jogon zaklat ilyen durván?
Ezalatt a busz úton volt Debrecen felé, én pedig egy nagyon érdekes dologra lettem figyelmes. Az ellenőr másik munkatársa, miközben a sofőrrel beszélgetett, zsebéből cseresznyét kezdett enni, de úgy, hogy annak leve gusztustalan módon csorgott a busz padlózatára, olyan szerencsétlenül ette azt és közben a kapaszkodót is össze-vissza kenhette ragadós kezével. Az Árpád Vezér Általános Iskola megállóhelyhez értünk, ahol az említett ellenőr laza mozdulattal kidobálta a megálló járdájára a cseresznyemagokat. Nem 1-2 magot, hanem egy egész marékkal. Nagyra kerekedett a szemem és a hányinger fogott el már ekkor. Nem bírtam tovább és odamentem az említett személyhez. Kérdeztem tőle, hogy az általános utazási feltételek alól kivételt élveznek az ellenőrök? Mert ugye tudtommal a gépjárművön nem lehet ételt-italt fogyasztani. Erre elkezdett nevetni és mutatta nekem a gépjárművön elhelyezett matricát, miszerint (szerinte, nagy IQ-val) csak hamburgert és fagylaltot tilos a gépjárművön fogyasztani. Kérdeztem, hogy ragadós üdítőitalt és pl.: majonézes sültkrumplit, amivel összekenem az ülést, ÉS ugyancsak ragadós és folyós cseresznyét szabad akkor fogyasztani??? Erre már nem tudott válaszolni és lefagyott a vigyor az arcáról. Természetesen elkértem az azonosítószámát az említett ellenőröknek és jeleztem, hogy panaszt fogok tenni a főnöküknél (bár nem tudom, hogy az előbbi esetem után van-e értelme). Az első számú ellenőr azonosítószáma 72, aki pedig sok ésszel cseresznyét evett: 80.
Az eset után négyszemközt odalépett hozzám a 72-es számú ellenőr és megkért, hogy igazoljam, hogy ő nem evett a cseresznyéből, csak a kollégája és ő nem követett el hibát. Szinte már szánalmas volt a szituáció. Az esetnek több szemtanúja is volt, többek között a busz vezetője is.

Elkeseredettségemben és dühömben fordulok most Önökhöz!

Kérem segítsenek nekem az említett ügyekben!

Üdvözlettel: Zed

 

 


 

24 komment

Címkék: busz debrecen villamos ellenőr panasz válasz civisbusz 35 ös


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr132103260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

176 2010.06.27. 09:47:37

Tisztelt Zed!!!
Ha vissza emlékszik az esetre egyetlen egy mondatban tegeztem le ÖNT! Mégpedig idézem: 'kifizeted a helyszínit?" ez akkora hiba? Több tegező hangnem az én részemről nem volt ellenben az Önéről....
Meg miaz hogy 'Velem ezt senki nem teheti meg, főleg nem egy ellenőr" hát kicsoda ÖN??? Ellenben magával én már a másod diplomámat csinálom azaz lehet hogy többet tudok az életről mint MAGA és az ilyen "emberek" miatt is érdemes dolgozni mert legalább ellenfelükre akadnak bennem és még egy pár kollegám személyében is!!!!
Remélem találkozunk a járatok valamelyikén még és én ígérem ÖNNEk, hogy kínosan fogok ügyelni arra hogy Önnel nehogy tegező hangnemben kommonikáljak mert hát KICSODA ÖN????......

Zed01 2010.06.27. 14:52:35

Tisztelt 176.!

Folyamatosan tegező viszonyt folytatott velem, ellentétben én egyetlen mondatban sem tértem el a magázó hangnemtől. Ezután még a főnökét is felhívta telefonon, mert tudta, hogy hibát követett el, és pofátlanul a szemembe röhögött az eset után (gondolom a főnöke megnyugtatta magát, hogy "Légy nyugodt, majd fedezünk!"). Hogy ki vagyok én? Egy vezető pozícióban dolgozó debreceni polgár, akiről azt gondolta maga, hogy következmény nélkül lekezelően beszélhet és bármit megtehet! Gratulálok ahhoz, hogy "ellenfélként" tekint a debreceni tömegközlekedő emberekre! Nevetséges! Így kell egy korrekt ellenőrnek viselkednie és nyilatkoznia? Egyébként olvassa már vissza az előbbi írását! A helyesírási hibákból ítélve sem utal egy diplomás ember kilétére...

176 2010.06.27. 18:48:49

Nevetséges tisztelt "vezető pozícióban" levő ÚRIEMBER! Akinek csak ennyi a problémája, hogy valaki letegezte egy mondat erejéig! Az élet igen hosszú és soha nem tudhatja ÖN, hogy mikor és milyen szituációban találkozunk!

Zed01 2010.06.27. 19:14:47

A kedves főnökével vagy az édes anyukájával nyugodtan cseveghet tegező és bunkó viszonyban, velem nem! Mit képzel magáról? Nem kell az istent játszani munka közben, mert valaki egyszer le fogja törni a szarvukat, nem gondolja? Szánalmas az egész ellenőr társadalom és a DKV Zrt., mert még az ilyen embereket védik és még egy bocsánatkérésre sem hajlandóak! Gratulálok!

Zed01 2010.06.27. 19:38:09

A kedves főnökével vagy az édes anyukájával nyugodtan cseveghet tegező és bunkó viszonyban, velem nem! Mit képzel magáról? Nem kell az istent játszani munka közben, mert valaki egyszer le fogja törni a szarvukat, nem gondolja? Szánalmas az egész ellenőr társadalom és a DKV Zrt., mert még az ilyen embereket védik és még egy bocsánatkérésre sem hajlandóak! Gratulálok!

hodosy · http://dkvfigyelo.blog.hu 2010.06.28. 10:05:34

@Tepsifan: ezzel egy baj van nekünk egy árva látogatóval sem lesz több.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.28. 10:47:30

@hodosy: Eggyel több már lett. Rövidesen ön Sün!! barátunk is, szemlézni...
(Miért kellene diploma egy ellenőrnek?)

A poszt toló szemre mégis hímivarúnak tűnik? Stílusa alapján "hisztipicsa" -jellegűnek tűnt, szexusát Sün!! barátunk teljes alsótesti vizsgálata fogja biztonsággal megállapítani.
Vezető állása meg alighanem valamelyik mozdonyon lehet, a többi vezetni valót ülve irányítják...

helianthus 2010.06.28. 10:57:27

Hogy növeljem a látogatotságot, kívül állóként annyit jegyeznék meg, hogy a diplomával együtt nem osztogatnak észt, kulturáltságot és műveltséget, pláne jólneveltséget, ellenben valaki lehet diplomás pocsék helyesírással is.
Na ha ebből bárki is megmondja, kinek az oldalán állok, az nem nyer semmit.

helianthus 2010.06.28. 10:58:40

@helianthus: tessék élő példa vagyok egyedül két diplomával külön írom a kívül állót. :):):)

Xezs 2010.06.28. 12:17:50

Az ilyen fellengzős, felsőbbrendűséggel fűszerezett írások láttán szomorodok el, hogy én is debreceni vagyok.

Az ilyen emberekre mint a posztoló szokták mondani, hogy nagyképű cívispolgár. Sajna sokan ezt látják és utána általánosítanak a többi debrecenire. Pedig nem mindenki ilyen. Én elhatárolódom :)

valkoinen 2010.06.28. 13:05:26

A tegezés meg a cseresznye klassz dolgok. :) De akik nem szeretik a trutyit, azok vegyenek kézfertőtlenítő kendőt vagy zselét. :)

homokhat_ · http://debrecen-jozsa.hu 2010.06.28. 13:51:40

@Kitalátor feljegyzetei: miből gondolod, hogy józsási? csak jozsásiak utaznak 35-ös busszal?

ifarkas 2010.06.28. 14:57:22

Kedves debreceniek!
Hogy a francba nem moderálta még ki senki ezt a Senkit erről a posztról. Hogy szólhat egy ilyen nagyképű felsőbbrendű majomról ma a sajtó? Ne féljetek nem általánosítunk, legalábbis én nem.
Egy miskolci alsóbbrendű :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.06.28. 15:32:02

@homokhát: A Harmat utcán más "vezető" nem igazán láthat felszállni ellenőröket.

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2010.06.28. 16:13:38

@Zed01: tisztelt zed, ÖN egy kibaszottul elkúrt, beképzelt és buta sznobmajom.
Engedje meg, hogy egy kifejezés erejéig letegezzem:
baszódj meg :}

Zed01 2010.06.28. 19:11:15

Lehet szitkozódni és lenézni a cselekedetem miatt, de akkor is elvárom, hogy egy tuskó ellenőr megadja nekem a tiszteletet, ha én is megadtam előtte neki! Senki sem lehet tökéletes, de ha hibázott, akkor ismerje el és kérjen bocsánatot! De ne tartsak már különórát ezeknek az embereknek a hétköznapi etikettről, mint az előbbi hozzászóló például! Átlag diplomás debreceni vagyok, semmivel sem különb, mint a másik. De szüleim anno megtanítottak a rendre és a tiszteletre, na meg a becsületre...

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2010.06.29. 09:13:06

ime az átlagos debreceni diplomas:

"Zed01 üzent neked a blog.hu adatlapodon:

Ahogy írtad, tegnap sikerült! Megbasztam, de az anyádat! :)"

netegezz,, köcsög :P
:DDDDDDDDDDD

Xezs 2010.06.29. 19:17:36

@éjszárny zöldi: Nem, nem átlagos, pont emiatt én már el is határolódtam! :)

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.08. 13:00:28

Nokérem:D BKV utasként a következőt mondom.

Budapesten én még olyannal nem találkoztam vagy olvastam olyat sosem, hogy a vétkes ELNÉZÉST KÉRT volna. Illik elfogadni.

A másik.
Ne zabáljon cseresznyét a buszon. A durva felszólítás tényleg nem célszerű, de valószínűleg a telefonbeszélgetés miatt nem figyelt arra, hogy ellenőrzés következik.

Intelligens ellenőr jó hangosan köszön és kéri a bérletet, direkt olyan hangerővel, hogy az utas észrevegye magát.

Pesthez képest komolyan mindez még tényleg ló...sz.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.08. 13:01:51

Komolyan, bár pesten találna egymásra a panaszos és szolgáltató.
süti beállítások módosítása