DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2011.04.06. 07:12 Zsigmi

Nem tudja a DKV, ki vezeti a villamost

Debrecen tömegközlekedésének alighanem eddigi legabszurdabb története röviden: március 22-én reggel 8 óra után a 486-os számú villamos ismeretlen vezetője rázárta az ajtót egy éppen leszálló vak utasra, aki emiatt leesett a járműről és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Az ismeretlen villamosvezető a baleset után adatai hátrahagyása valamint a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül továbbhaladt a helyszínről.

Néhány dologra, úgy gondolom, sokan lehetünk kíváncsiak:

  1. Hogyan lehetséges az, hogy a DKV nem tudja, hogy egy adott pályaszámú villamost adott időpontban ki vezet?
  2. Ha a járművet vezető személy nem a DKV alkalmazottja, hogyan jutott be a vezetőfülkébe?
  3. A fenti rendőrségi megfogalmazásból nem egyértelmű, ezért talán jogos a kérdés: a vezető a villamossal vagy anélkül haladt tovább?
  4. Ha az előző kérdésre a válasz "villamossal", legkésőbb a végállomáson miért nem tudták azonosítani a járművezetőt?

Azt hiszem, itt valaki nagyot hibázott. Vajon ki vállalja majd a felelősséget azért, hogy ez így megtörténhetett, és mi lesz a következménye? Hasonló esetről még a BKV-figyelő sem tud. Várom a fejleményeket. Addig is:

A baleset körülményeinek tisztázása végett a rendőrség kéri, hogy aki tanúja volt a balesetnek, jelentkezzen a Debreceni Rendőrkapitányságon személyesen (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám) vagy telefonon a 112-es segélyhívón.

3 komment

Címkék: vélemény lapszemle közlekedés baleset debrecen dkv abszurd villamos


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr622803476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panjabi 2011.04.07. 22:05:12

Próbáltam türtőztetni magam ez elmúlt időkben, de úgy érzem, újra fel kell emelnünk a hangunkat, méghozzá kollektíven! Ma reggel értesültem a híradásokból az esetről. Felháborító és undorító, hogy nem meri felvállalni a mélyentisztelt villamosvezető, hogy hibázott...sőt továbbmegyek, az egész DKV tagad és védi ezt a "korrekt" embert! Érthetetlen, hogy nem tudják visszakeresni, hogy ki volt, ilyen nincs sehol! Még védik ezt a senkit! Remélem a rendőrség ki fogja nyomozni és a felhozott vádak alapján jól meg fogják hurcolni az illetőt! Ez az ember felzárkózott a Drótos Krisztián-Makula Roland DKV Top3 Legkedveltebb Személyei közé! Gratulálok ismétcsak!

DKV-fan 2011.04.17. 16:54:20

Az illető villamosvezető megvan, valamint a történet nem teljesen fedi a valóságot. Ki az az ember, aki egy 6 bar nyomással zárvatartott harmónika ajtót kinyit?
süti beállítások módosítása