DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2011.02.16. 14:41 dkvfigyelo

"Félnek" a romáktól az ellenőrök

Fordult a kocka, és most a régebbi Durvaság a villamoson című poszt vagy máshol: Megint utasra támadtak a cigó ellenőrök eset ellenkezőleg történt meg. Szerencsére itt sem történt tettlegesség. De az említett utasok, családostól ingyen és bérmentve utazhattak, mármint a becsületes utasok pénzéből.  Az ilyen esetek számát sűrgősen csökkentetni kéne. Nem csak Debrecenben hanem az egész országban. Érdekes a becsületes ember aki véletlenül otthon felejti, vagy elfelejt jegyet lyukasztani lehetséges, hogy rendőrrel fogja megbeszélni a problémát. Magyarul itt is az erősebb kutya b@szik törvény van életben.

 

Tisztelt Cím!

 

Tegnap – 2011. február 14-én – egy igen megdöbbentő jelenetnek voltam szemtanúja a vasútállomás felé utazva az 502-es számú villamosukon.

 

Az egyetemnél – ahol felszálltam –, már a járművön utazott egy négytagú roma család. Egy apuka, egy anyuka és két tizenévesforma gyerekük, ülve élvezték az utazás kényelmét.

 

Amikor a jármű 19.25-kor a Honvéd utcához ért, felszállt két ellenőr. Nagy hangon felszólítatta a hátsó ajtónál felszálló az utazóközönséget, hogy „mutassák be a jegyeiket, bérleteiket.”

 

Amikor a roma családhoz ért, kiderült, hogy sem jeggyel, sem bérlettel nem rendelkeztek.

 

Sajnos nem hallottam, hogy a kollégájuk mit mondott a családfőnek, ugyanis igen halkan beszélt, mindössze az úriember válaszát hallottam, hogy „Meg majd megbüntet harminchétezer Forintra, mi?” Majd hozzátette: „A következőnél úgyis szállunk.”

 

Így is lett. A család leszállt mindenféle következmény nélkül.

 

Elfogadhatatlannak tartom, hogy két ellenőr kolléga – akik közül az egyik igen jó fizikumnak örvendett – nem elegendő ahhoz, hogy mindenféle  megkülönböztetés nélkül fel tudjon lépni a szabálysértőkkel szemben!

 

Szeretném, ha megmagyaráznák nekem azt, hogy mi az oka annak, hogy ilyen inkompetens emberek is teljesíthetnek szolgálatot járműveiken, illetve annak, hogy a magyar emberekkel sokkal, de még a külföldi egyetemi hallgatókkal is bátrabban lépnek fel alkalmazottaik, mint a romákkal? Milyen alapon várják el azt az az utasoktól, hogy együttműködjenek az ellenőrökkel, amikor szemmel láthatóan nem mindenki büntethető szabálysértésért?

 

Válaszukat köszönöm.

Gyuri

4 komment

Címkék: ingyen roma cigány dkv villamos


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr22665446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bud Hill 2011.02.17. 09:26:26

Ilyet már én is tapasztaltam. Mikor megkérdeztem az ellenőrt miért nem kéri a jegyet az etnikumtól, csak annyit mondott: nem akarok bajt magamnak. Szóval igenis félnek. Csak a gyerekekkel mernek keménykedni. Ismerős buszsöfőr azt mondta központilag ki van adva, hogy a cigányokat ne baszlassák az "ellenőrök". Nem tudom, hogy igaz e a dolog, de ebben az országban simán el tudom képzelni, hogy így van.
Írtam többször is a DKV ügyfélszolgálatának panaszos e-mailt, de még csak válaszra sem méltattak, sőt az a sofőr amelyikre panaszkodtam másnap még be is szólt nekem, máig vezet, semmi nem történt.

Anti Anyag (törölt) 2011.02.17. 11:25:11

Ez már húsz éve is így volt, a keletinél pld. lepakolták a két ellenőrt a cigányok.

Meg sem lehet őket védeni, el lehet képzelni, hogy a bíróságon ki lesz ekkor a hibás.

Újabb példája a pozitív kirekesztésnek, amiről a liberális falvédő persze mélyen hallgat.

dental 2011.02.22. 20:02:53

El nézést kérek, de nem hiszem, hogy azok akik úgy mond fel emelik a szavukat vagyis csak inkább írnak, hogy ott lennének napi 8 órában hidegben és melegben az ellenőrök mellet! De azt bizton állíthatom, hogy olyan kiadva nekik, hogy ezt vagy azt ne büntesse meg. Csak azt is el kell tudni dönteniük, hogy most le állnak velük vitatkozni és a vége ugyan az vagy inkább le szállítják. Mivel hiába írják fel őket napjában többször is úgy sem fizetnek! De az jobban fáj nekik, ha inkább le szállítják és sétálniuk kell!!

daveC999 2011.02.23. 08:44:35

a kapott fizetésért én sem biztos, hogy verekednék etnikai családokkal - persze ilyenkor sosincs civil ruhás kolléga
süti beállítások módosítása