DKV figyelő

Írjatok akármilyen DKV-val kapcsolatos észrevételt, panaszt a dkvfigyelo@gmail.com címre. Ha szeretnétek egy járattal kapcsolatban szavazást indítani pl. a 36-os járat újra a Dobozi lakótelepig közlekedjen, írjatok fent megadott címre.

Friss topikok

2010.07.07. 11:19 hodosy

Durvaság a villamoson

Tegnap a villamoson egy durva esetnek voltak szem és fül tanúi Marika és munkatársai. A villamoson az ellenőr neki rontott egy fiatalnak. Ordibált, szidta az anyját. Az előzményekről nem tudunk. Mivel rezzenéstelen arccal tűrte arra lehet következtetni, hogy nem volt jegye, vagy bérlete. De az is lehet, hogy K. Gábor volt,  és jól le ugatták. Akárki is volt a fiatal, egy ellenőr ezt nem engedtheti meg magának.

 

Tisztelt Hölgyem/Uram!
 
A mai nap komoly durvaságnak voltunk szem- és fültanúi a Debreceni Közlekedési Vállalat villamosán munkatársnőimmel. A Bem téren szálltunk fel és ebédelni tartottunk a belvárosba, kevéssel 12 óra előtt. A Városháza megálló előtt heves veszekedésre kaptuk fel a fejünket. 3 kollégájuk (2 férfi és 1 hölgy) ellenőrizte a jegyeket, bérleteket. A következő pillanatban a kreol bőrű kollégájuk nekirontott az egyik fiatal utasnak és artikulálatlan hangnemben kezdett el ordibálni, szitkozódni, az édes anyját szidni, fenyegetni. Mi nem hallottunk semmi szóváltást, szerintem a fiú egy szót sem szólt előtte. A fiatal utas rezzenéstelen arccal tűrte a dolgot, miközben már az ellenőr az utas lábfején állt és ordított az arcába. A villamoson azonnal csend lett és döbbenet lett úrrá. Mi is nagyon megijedtünk és féltünk, hogy tettlegességig fog fajulni a dolog. Nem hiszem, hogy bliccelt volna a srác. Mindenki értetlenül állt az eset előtt, az ellenőr pedig leszállt a villamosról, de még ekkor is lentről káromkodott és szitkozódott a fiú felé. A következő megállónál mi is leszálltunk és a fiú is.
Megmondom őszintén, hogy nagyon megdöbbentett az eset és ilyennel még nem találkoztam utazásaim során. Olyan már volt, hogy az ellenőr kemény hangnemben lezavart egy hajléktalant, de ilyen még nem fordult elő. Még ha a fiú oda is szólt valamit vagy meglökte az ellenőrt esetleg...de akkor is, mi hoz ki ilyenfajta agressziót valakiből? Ezután most már rettegésben kell utaznunk, mert nem tudhatjuk, hogy mikor támad ránk jegyellenőrzés közben egy ellenőr?
Véleményem szerint ilyen munkatársat, aki nem tudja türtőztetni magát és agresszíven lép fel az embertársaival szemben, nem szabad ilyen munkakörben alkalmazni.
 
Kérem figyeljenek oda ezekre a munkatársakra és esetekre, mert nem igazán jó fényben tüntetik fel az egyébként sem makulátlan DKV Zrt-t.
 

 

Tisztelettel: B. N. Mária

143 komment

Címkék: dkv villamos ellenőr panasz


A bejegyzés trackback címe:

https://dkvfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr792135410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jerky_Maistro 2010.07.08. 08:37:58

@Hivatásos beszólóművész: ha pedig bokafogásra vágynak, arra is megvan a megfelelő hely!:-D pl. APEH.

Saliko 2010.07.08. 08:48:00

Nagyszerű Index - ki kell hangsúlyozni, ugye, hogy cigányról van szó? A sok nem cigány ellenőr, bűnöző, korrupt politikus esetében természetesen nincs kiírva a származás. Gratulálok az idézet kiválasztásához:(

t0thl 2010.07.08. 08:48:50

Azért az utas sem lehet király.
Az utas egy utas, szolgáltatásért fizet, a szolgáltatást kapja.
Ha engem anyázna le a kedves utas, akinek mindent szabad, bizony a fogait kellene szedegetnie a padlóról. Aztán mehetne a jó édes anyjába postolni, hogy ártatlanul verték meg az orkok.

csoko20 2010.07.08. 08:49:46

@Saliko: "A sok nem cigány ellenőr, bűnöző, korrupt politikus esetében természetesen nincs kiírva a származás."

Róluk mindenki tudja, hogy zs.dók:)

panjabi 2010.07.08. 08:53:12

Még felsőbbrendűnek érzi magát az anyázó kancigány ellenőr??? Beszarás! Azért mostmár nehogy az óvodás tépje szét a pitbullt! :) Hogyha havonta 6030 forintért megveszem rendesen a bérletet, akkor korrekt szolgáltatást kapjak a pénzemért és az ellenőr, buszsofőr stb. is rendesen végezze a munkáját, ahogy ez elvárható! A DKV meg takarítsa meg a személyzetét az ilyenfajta indiai szemetektől!

Terézágyú 2010.07.08. 08:55:27

Én, mint utas (aki utoljára tíz éve volt Debrecenben) csak annyit mondhatok: az ellenőr tahó, ki kéne rúgni.
Ugyanakkor ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy az illető utas szándékosan provokálta! Pesten is látni éppen elég bunkó utast.
Hogy mit csinálhatott? Nem tudom. A levélíró is csak annyit írt: "Nem hiszem, hogy bliccelt volna a srác." Miért nem hiszi? Én elhiszem, bocs. És azt is elhiszem (mert nem egyszer láttam), hogy egy utas, csak másodszori felszólításra volt hajlandó elővenni a bérletét, ilyen mondat kíséretében: "Itt van bazmeg, legyél boldog vele, a kurvaanyád." ... De ugyebár neki lehet, mert ő az utas.

Kacor007 2010.07.08. 08:55:47

A "hangnem" nem tud "artikulálatlan" lenni. Csak szólok.

t0thl 2010.07.08. 08:56:01

@panjabi: Látom te sem olvasol, csak anyázol.

Tiborc 2010.07.08. 09:00:22

Valóban, azokkal értek egyet, akik azt írják, itt nem szimplán arról van szó hogy ellenőr vagy nem ellenőr. Arról az egész tolvaj fideszes mechanizmusról ami jellemzi az egész DKV-t. Kezdve az igazgatójuk megtervezett pártalapon történő kinevezésétől (néhány hónapos gyakorlatra beerőltették a Postához, majd ráírták a pályázatot, mivel már volt "gyakorlata"), a 12 milliárd forintos buszvásárlásig, ami furcsa mert megkértem a VOLVO ajánlatát, amelyben 200000 Euro ajánlatot adott a Citybuszra (köszönőviszonyba sincs a 12 milliárddal). A ritkább járatokra, a 70 literes fogyasztásra (amit vajh miből termel ki?), a kedves buszvezetők szerint széteső és jó ha három évet kibiró buszokra, a telekspekulációra a telephely ügyben, és még hosszan sorolhatnám. Nem sok értelme van. De mindezt miért? Az az érdekes kérdés. Mindezt csak azért, hogy még hosszabb legyen a fizetési lista, amely ez esetben gyakorlatilag megegyezik a fidesz szavazók számával, hiszen úgymond nekik köszönhetik a fizetésüket. Ezért írkál a kolléga ide ilyeneket, mert ezzel van megbízva, a párthűség az első. Hogy a város meg belefullad a hitelekbe? Majd ráírjuk a holdingra és akkor nekünk nincs.......stb. Lényeg, hogy kolléga és társai jól érezzék magukat. Így valóban szolgáltatás ez, méghozzá kiváló! Csak mi szolgáltatunk az ingyenélőknek, ahogy az lenni szokott. A jegy, a bérlet? Zavaró tényező.

EvilHedgehog 2010.07.08. 09:06:08

"Mi nem hallottunk semmi szóváltást, szerintem a fiú egy szót sem szólt előtte."

Szerintem meg minden nagymami kedves és aranyos, de sajnos ez sem igaz.

fehéregér 2010.07.08. 09:10:25

Kedves posztoló. Mégis, a történet elmondásában milyen funkciója, netán jelentéshordozója, vagy többlet-infomációja van annak a kitételnek, hogy "kreol" bőrű illetőről van szó????? Ön milyen? Fehér bőrű? Nagy orrú? Vagy esetleg sánta?

t0thl 2010.07.08. 09:12:58

Boldogok a Nagyorrúak !

fehéregér 2010.07.08. 09:14:25

Baromira tele van a mindenem, hogy ilyen gyökér rasszista országban élek, ahol majd minden blog, meg a kommentek tele vannak burkolt vagy kevésbé burkolt cigányozással. Ennyi ostoba embert, aki nem méri fel, hogy mindenkinek, magának, gyerekének árt az etnikai feszültségek szításával, hogy mindenkinek, a többségieknek is az lenne jó morálisan, gazdaságilag és pszichésen is, ha nem ellenséges, hanem toleráns, segítő és konfliktusok oldását preferáló légkörben élne....de alighanem akiknek címzem, ebből egy büdös kukkot sem értenek.

ampelmann 2010.07.08. 09:14:40

"DKV-val utra kelni hali haj de jo..." jol szol ez is debreceni frekvencian :)

ninimimi 2010.07.08. 09:15:14

Ha ez valami posztszovjet tagköztársaság lenne, akkor csak kunczognék a bajszom alatt, hogy "na persze, mit várunk 60 év kommunista diktatúra után?" - továbá eszembe se lenne írással tölteni az időmet. De ez a hazám, ezért szeretném legalább néhány ember előtt megvilágítani a következőket:

- amit az ellenőr elkövetett, az bűncselekmény (lásd: garázdaság)

- az ellenőr egy szolgáltató cég alkalmazottja, amelyik az állampolgárnak szolgáltat, az ő jegyéből, adójából tartják fenn

- a "közfeladatot ellátó" ellenőr törvényi többletvédelme indokolatlan következtetéseket eredményez, mert például egy újságíró legalább ennyire közfeladatot lát el - s a sor hosszan folytatható lenne egészen a hidat tervező mérnöktől a kenyeret sütő pékig

- semmi másról nincs szó, mint az állampolgárt elnyomó diktatúra szemléletének maradványáról, ami különösen az ország keleti részének és a nyugati határon túli Európának az összehasonlításakor nyilvánvaló. Ehhez valóban csak azt a reményt lehet megfogalmazni, amit miniszterelnökünk tegnap:

"Lehet más Magyarország!"

goes 2010.07.08. 09:15:45

@Tiborc: Aha, tiborcnak ajánlatot ad a Volvo...

kalloa121 2010.07.08. 09:18:23

Ellenőr vagyok a DKV Zrt-nél.

Mellékállásban a Kenézy Gyula kórházban ugrom be néha egye-egy komplikáltabb intenzív aneszteziológiai, esetleg idegsebészeti problémát megoldani, de ezek unalmas feladatok.

Mindig imádom felhúzni a karszalagot, és ilyenkor minden porcikámat átjárja a hatalom mámorító érzése.

Fantasztikus érzés az agresszív, értelmetlenül kötekedő utasok lábára lépni, majd közvetlen közelről üvöltve retinán lőni őket a nyálammal.

Remek a munkaközösség is, most alapítunk saját Ellenőrgárdát, hogy egyenként vadásszuk le a tahó, idegesítő kommentelőket.

Gyere, csatlakozz! Te is legyél ellenőr! Ne szégyelld kiélni természetes vágyaidat!

csoko20 2010.07.08. 09:19:53

@fehéregér: Annyi funkciója lehet, hogy ha felszállok és meglátom a kreol bőrű ellenőrt akkor már előre készítsem a jegyet, vagy bérletet és szemlesütve mutassam fel, nehogy velem is elkezdjen kiabálni vagy az én lábamra is ráálljon. Ha 150 kg-os, kopasz vagy sánta lenne, az is jó tájékoztatás lenne.

csoko20 2010.07.08. 09:30:12

@fehéregér: Értem a problémádat!

De ki mondta, hogy cigány volt az ellenőr? Annyit írtak, hogy kreol bőrű. Debrecen tele van külföldi egyetemistákkal, a Sámsoni út külföldi menekültekkel. Nagy részük nem fehér, sárga vagy vörös, hanem kreol.

Jelen esetben egy kreol bőrű ember volt agresszív egy fiatalemberrel, de Te zsigerből rasszizmussal vádolsz és ostobának nevezel mindenkit!

Akkor most kinek vannak prekoncepciói?!

veny 2010.07.08. 09:30:15

Ha így szivatnak az 1-es villamoson, menj a 3-assal... :-P

Roy 2010.07.08. 09:32:00

@1 kolléga!: Egy ellenőr akkor sem beszélhet így egy utassal. Amennyiben problémák adódnak az utassal, egy dolgot tehet, rendőrt hív.
Sem durva szavakkal sem tettlegesen nem illetthet egyetlen utast sem. Ehez NINCS JOGOSULTSÁGA!!!

Roy 2010.07.08. 09:33:50

@csoko20: Nos, ha kreol akkor mi lehet szerinted? Biztos nem arab származású külföldi diák az ellenőr.

t0thl 2010.07.08. 09:35:39

@Roy: Miért is nem beszélhet ? Ha téged elküldenek a kurva anyádba, mit teszel ?
Én nem vagyok ellenőr és nem védem sem a BKV -t, sem a DKV -t mint céget, a föntebb leírt remek korrupciós példák miatt, mert sza.janak sünt, de az ellenőröket nézve időnként nehéz dolguk lehet.
Honnan a faszból veszi az utas magának a bátorságot, hogy anyázzon, ha a jegyét kérik ?

egerészölyv 2010.07.08. 09:36:41

O Debricenum felix!, ahol az efféle atrocitás még "nem mindennapos"! Élnétek csak a fővárosban!

Óva intek bárkit is, hogy visszapofozzon egy ellenőrt: súlyos tömlöcbüntetés lehet az ára! Az ellenőr ugyanis közszolgálat keretében veri, rúgja, Budapesten harapja is az utasokat.

t0thl 2010.07.08. 09:38:03

O ppardon, azt hittem az első nem jelenik meg. A második ugyanaz, csak csúnya szavak nélkül. :)

egerészölyv 2010.07.08. 09:38:24

@Roy: erre ne igyunk marónátront: az APEH néger lebuktatókat alkalmaz.

egerészölyv 2010.07.08. 09:41:18

@csoko20: ez nagyon fontos. Ahogy a királyi udvarok rendtartása közismert módon előírja, hogy tilos a király szemébe nézni, ugyanúgy tilos a kisebbségébe is! Különben előbb beszól, utána szúr, de lehet, hogy fordítva. A budapesti kék metrón mindenki szemlesütve utazik, kész depibánya.

egerészölyv 2010.07.08. 09:43:21

@t0thl: akkora az orrom, mint Gyurcsánynak, mégis boldogtalan vagyok. Rephrase it.

Xmas 2010.07.08. 09:43:44

Kíváncsi lennék, milyen is az a bizonyos "artikulálatlan hangnem" :DDD

Terézágyú 2010.07.08. 09:51:15

@Roy:
"Egy ellenőr akkor sem beszélhet így egy utassal. Amennyiben problémák adódnak az utassal, egy dolgot tehet, rendőrt hív.
Sem durva szavakkal sem tettlegesen nem illetthet egyetlen utast sem. Ehez NINCS JOGOSULTSÁGA!!! "

Az utasnak viszont (akár fizet akár nem!) JOGOSULTSÁGA van, hogy kurvanyázzon. Értem.

ninimimi 2010.07.08. 09:52:01

@egerészölyv: Erről nekem az Észak-koreai kommunista rémdiktatúra jut eszembe:

ott a rendőr, vagy bármilyen hatalmi szervezet alkalmazottja - pl. "ellenőr" - akár az utcán is pofon vághatja az alattvalót, az alattvaló gyerekét, rokonát. Ütheti, verheti, rúghatja és akár deportáltathatja úgy, hogy többé senki sem tud róla.

A mostani focivébén leszerepelt játékosoknak például már kijelölték a szénbányát, ahol rokonaikkal együtt ledolgozhatják életük hátralevő - rövidke - részét. "Levezekelendő", hogy csalódást okoztak a "Kedves Vezetőnek".

t0thl 2010.07.08. 09:56:48

Mindennek van előnye és hátránya.
Anno mikor a rendőr kérdezés nélkül üthetett, még ott mertem hagyni a kocsimban a pénztárcámat, és éjfélkor tök egyedül simán át mertem menni a Köztársaság téren.
Ja és akkoriban az ellenőröknek sem anyázott vissza az utas, tehát egy problémával kevesebb.

ninimimi 2010.07.08. 10:03:19

@t0thl: Javaslom neked, próbáld ki a börtönt! Ott aztán biztonságban leszel.

Sok problémával kevesebb.

Majd utána is számolj be a kellemes élményeidről!

t0thl 2010.07.08. 10:08:10

@ninimimi: Próbáld ki te, ha már ennyire reklámozod.
Azért itt nem Észak Korea volt.
Merthogy nekem a rém diktatúráról ez a mi elmúlt félénk jutott az eszembe és arról is írtam.

Boromir_ 2010.07.08. 10:10:21

Kedves @1 kolléga!:

"átadni "„érvényes bérletét” ellenőrzésre, ami pedig kötelező és az utazási feltételek is elő írják!"

Sajnos ez igy ebben a formában nem így van.
A bérletet/jegyet felszólitásra be kell mutatni nem pedig átadni. Én se adom át sosem mert fogja kidobja az ablakon/zsebreteszi aztán megbüntet. Van neki két haver tanunak
Igy elesek attól a lehetőségtől hogy utólag az bérletet bemutassam (ismét) az Akácfa utcában.
Ne keverjük össze azt az esetet amikor hatősági (pl Rendőrnek) személynek át kell adni a papirjainkat (természetesen miután bemutatta a rendőr igazolványát ). Ő akár kényszerithet is a személyes okiratokk átadására felszólitás után DE az ellenőrnek ilyen joga nincs.
Az már egy másik lapra tartozik, hogy miért pont az érvényes bérlettel rendelkezőt vegzálják. Önök itt szolgáltatnak nem is kevés pénzből ráadásul európai szinvonalra emelkedett árakkal. Ehez kéne igazodni.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.07.08. 10:12:11

Grat a bkv figyelő lenyúlásához, rendkívül kreatív. 9 éve ezért jöttem egy 19 év után hajdú biharból, mert tele van parasztokkal, akik nem tudnak mást, mint lopni, meg csalni. És tényleg.

tihi36 (törölt) 2010.07.08. 10:36:48

Nekem az ellenőrökkel eddig csak egyszer volt "problémám", gondolom azért, mert reggel fél hatkor még nem dolgoznak, így nem is találkozhatok velük. Történt, hogy ellenőriztek a buszon (ez délután kettőkor történt) és egy népes cigány családhoz oda sem mentek. Mikor megkérdeztem, hogy mi ez a "diszkrimináció" csak annyit mondott, hogy nem akar bajt magának. Azt már nem részletezte, hogy a testi épségét vagy a munkáját félti-e.
Egyébként, ha már DKV, megérne egy posztot az is, hogy miért kerékbilincselnek 5 percen belül a Kósa-palota (MODEM) és az egyetem környékén és vajon miért nem mennek a TEVA (izraeli gyógyszergyár) környékére, ahol minden négyzetcentiméter zöld területen (hiszen a gyár a Nagyerdő közepén van), még a sínek mellett is, százszámra állanak az autók a füvön. Vagy miért nem mennek soha a Tócóskert környékére sem, ahol a járdán nagyobb a gépkocsiforgalom, mint egy alsóbbrendű közúton.
Tomi from Space: bekaphatod, se nem lopok, se nem csalok, bár az lehet, hogy paraszt vagyok, te viszont egy köcsög, általánosító, kirekesztő fasiszta vagy.

TemplarOmega (törölt) 2010.07.08. 10:38:11

Nyilván jobb lenne mindenkinek, ha egy értelmes 21. századi jegyrendszer lenne. Mondjuk mint Londonban.
Akkor nem lenne ilyen kommunista jellegű utasvegzálás és lógni se lehetne.

Mondjuk kallere se lenne nagyon szükség.

2010.07.08. 10:38:33

Szar helyzet, de én is láttam olyan fiatalt aki tette az idegent és egy szót nem szólt, az ellenőrre rá sem nézett, azért frusztráló lehet az ilyen paraszt. Én sem lennék jó ellenőr, nehéz lehet, hogy uralkodj magadon ilyen helyzetben...

Az észak-koreai focistákat pedig azért nem sajnálom mert ha jól tudom majd mind katonák, vagyis nem épp a szegény, szenvedő néphez tartoznak hanem a másik oldalhoz...

ninimimi 2010.07.08. 10:42:29

@t0thl: Már majdnem érted, miről van szó, csak még 1 kicsi hiányzik:

éppen te reklámoztad a börtönt, amely még akkor is az volt, ha "csak" vasfüggyöny, meg őrtornyokban ülő, menekülőket lelövő gépkarabélyosok vigyázták. Akkor is az volt, amikor háromévente "eltávra" lehetett menni, amikor a rendőr pofán verhetett és olyan biztonságban volt a pénztárcád a pártszékház előtti kocsidban.

Szóval ki reklámozta itt a börtönt?

egerészölyv 2010.07.08. 10:43:42

@vuvuzela importőr: MIND katonák, de ez ne tévesszen meg. Azért kaptak rendfokozatot, hogy ha kinn akarnának (véletlenül) maradni, akkor -ha Kedves Vezető és szociáldemokrata bandája elkapja őket- halálra lehessen ítélni őket dezertálásért. Rákosi Pajtás is ezen az alapon gyilkolta meg egy provokátorán keresztül a Vasas katonai rendfokozatú focistáját (mert feslett viszonyt folytatott egy kupléénekesnővel, és a "Szociáldemokrata" Párt utasítására sem volt halandó szakítani vele).

egerészölyv 2010.07.08. 10:46:44

@egerészölyv: mármint nem volt haJlandó. Halandónak halandó volt sajnos... Ezt használták ki a "szociáldemokraták".

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.07.08. 10:50:52

Nagyon durva, hogy az egyetlen villamosvonalon ilyesmi megesik shortoló Lalikirály birodalmában.

Zsigmi · http://dkvfigyelo.hu 2010.07.08. 10:51:13

@Tomi from Space: Ha követnéd Misit (BKV-figyelő) Twitteren, tudnád, hogy "áldását adta" a blogunk nevére. Így viszont alaptalanul vádaskodsz - akár egy jó cívis. ;)

mbazs 2010.07.08. 10:56:16

Szerintem az egész utas-ellenőr probléma ott kezdődött, hogy az utas mindig szelíden átadta jegyét-bérletét. De a gonosz ellenőrök agyában (valami pszichiátriai esemény hatására) egyszercsak eltörött egy fogaskerék, és artikulátlanul elkezdtek üvölteni, látszólag minden ok nélkül.

Szerintem valahogy így történhetett. Az utas sose szólt egy rossz szót se, mindig készséges volt és soha nem küldte el az anyjába, bősz bazmegelés közepette az ellenőrt. Viszont az összes ellenőr egy tirpák tahó kotonszökevény.

Összefoglalva: az utas a jó, az ellenőr a gonosz - hiszen ez a világ rendje. Az összkép ily módon kizárólag fekete és fehér: vannak a jók és vannak a rosszak.

Ámen.

ninimimi 2010.07.08. 11:01:40

@vuvuzela importőr: "Az észak-koreai focistákat pedig azért nem sajnálom mert ha jól tudom majd mind katonák"

Jól tudod, hogy katonák, de csak nem gondolod, hogy önszántukból azok? A diktátor és bandája kénye-kedvétől függően életük 6-10 évét töltik katonaként, nem is lehetne más egy focista sem. A szerencsétleneknek nincs olyan, hogy választási lehetőség, a saját életüket illetően sem. Nincs "másik oldal" a néppel szemben, csak egy népet terrorizáló kis csoport.

Ahogyan 1956-ban sem volt "két oldal", ahogyan néhányan hazudják. Csak a magyar nép volt az egy oldal, vele szemben meg egy bűnbanda, egy idegen ország támadó hadseregével megtámogatva.

orient 2010.07.08. 11:14:50

@1 kolléga!: csak egy hozzászólás és vélemény. Egy közlekedési vállalat egy szolgáltatást nyújt amiért fizetni kell persze. Jogosan ellenőrzik, ezt és akár jogosan is járnak el ha valaki nem fizet a szolgáltatásért.
AZONBAN kihangsúlyoznám, semmilyen, azaz, SEMMILYEN körülmények között nincs joga egy hivatalosan eljáró ellenőrnek így beszélni egy utassal. Ha az adott utas az anyjába küldi is vagy bármit mond (kivéve tettlegesség persze), nem válaszolhat hasonlóképpen.
Észre kéne nem a kádár rendszerben vagyunk már ahol így beszélhettek az emberrel. Pont ezért tartunk itt mert fejekben nincs változás. Ezért beszélnek velem így a bankfiókban ahol a pénzem kezelik, a boltokban ahol a pénzt költöm, mert a magyar emberek nem képesek rájönni, hogy egy dolgozó, szolgáltató, vagy bármilyen alkalmazott nem beszélhet így egy ügyféllel. Erre kéne tréningeket alkalmazni hogy tanítsák. Kellett volna rendőrt hívni vagy mit tudom én kit aki megbüntette volna az adott illetőt de ez nem a rendezés módja. Ha ő is anyázik én is anyázok.

Emberek vagyunk, ez megtörténhet nyugati országokban is hogy az ellenőr kijön a sodrából ennyire, a különbség csak az hogy ott az állásába kerül egy ilyen kirohanás. Itt a balkánon meglehet tenni bármit.

Nekem is volt már helyzetem, hogy otthon felejtettem a bérletem, és csak az ellenőrzésnél vettem észre. Együttműködően elismertem, készítettem elő a papírjaimat hogy leírják az adataimat, és ugyanígy elkezdett velem ordenáré módon ordibálni az ellenőr, hogy mekkora paraszt vagyok mert lógok a járművön. Na akkor közöltem vele hogy beszéljen így a saját családjával ha lehet és leszálltam. Pedig nekem már a kezemben volt a személyim hogy odaadjam. Sajnos a kulturált viselkedés nem jellemző közlk. társaságok ellenőreire. (én BKV-t használok).

pitybull 2010.07.08. 11:24:39

Az illetőt nem ismerem, roma származásúnak kinéző ellenőr a DKV-nál volt, amikor én még egyetemista voltam. Ő viszont korrekt volt. Ez nem származás kérdése. Van hülye, kicsit hülye, nagyon hülye. Ez van. Ha velem üvölt én visszaüvöltök, pláne éves bérletem van, de az tuti, hogy meg sem mutatom. A BKV-nál volt már ilyen, és direkt nem mutattam meg. Ennyi.

Aszi 2010.07.08. 11:35:48

Az utas lehet bunkó, mert ő magánemberként van jelen. Az ellenőr sohasem lehet bunkó, mivel ő nem saját magát, hanem a vállalatot képviseli. Ezért meg kell őriznie a nyugalmát és a civilizált modorát minden körülmények között. Ez a szakszerű munkavégzéshez tartozik. Nem tudom, hogy az ellenőrök kiképzésénél ezt mennyire hangsúlyozzák.

orient 2010.07.08. 11:38:15

@Aszi: pontosan erről próbáltam kommentelni én is. Ellenőr semmilyen körülmények között nem veheti fel az utas bunkó modorát. Csak te talán még jobban megfogalmaztad. Ez legyen igaz minden alkalmazottra aki egy céget képvisel, akár ruhabolt, akár bankfiók..stb.

Sajnos nagyon messze vagyunk még ettől.

Gáborom 2010.07.08. 11:48:37

Amit Mária ír, az egy olyan észrevétel, melyet nem szabadna megjelentetni, mivel nem tudjuk biztosan az előzményét, vagyis azt,hogy a kedves utas miként viselkedett az ellenőrrel az ordibálás előtt. Mert ha teszem azt szép halkan lecigányozta vagy leanyázta, akkor én az ellenőr helyében nem csak ordítottam volna hanem kidobtam volna az ablakon.
Továbbá itt és a zsindex pár csatolt részén horrortörténeteket olvasni ellenőrökről ,főleg BKV területéről, miközben nekem érdekes módon soha de soha nem volt egy iciri-piciri problémám se egyetlen ellenőrrel sem 45 év alatt, igaz mindig volt jegyem, sőt, amikor bemyegek a metróba és mutatom a jegyem vagy bérletem (mikor mim van) az ellenőrnek, én még köszönök is, és nem csak megyek faarccal, nagyképűen, mint egy átlga pesti bunkó. Mert udvarias is lehetek ingyen és bérmentve, mert ugyan én vagyok a vevő és ő a szolgáltató, de ettől még lehetek udvarias és előzékeny is, a vevői státuszom nem hatalmaz fel kőbunkóságra és hisztériára sem.
Továbbá az ellenőrök engem, a tusztességes vevőt védenek a csalóktól.
Továbbá azért kíváncsi vagyok mi vár arra a német vagy angol vagy amerikai utasra, akit elkap egy ellenőr.
Továbbá arra is, hogy nálunk mikor érünk el a kultúráltság azon fokára, amikor névtelen kommentelőként sem szidnak ismeretlenül is embereket, ostoba általánosítás és hiszti alapján.
Aki meg arra büszke,hogy nem mutatja meg a bérletét az ellnőrnek, az köpje szembe magát a tükörben -ha ugyen belenézett valamikor.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.08. 11:52:20

Bár Budapesten zavarnák le z ápoltlan hajléktalanokat!

Amikor felszálltak, már ment a balhé? Azért kérdezem, mert ha minden ajtón engedélyezett a felszállás, az ellenőrök végig a járművön tartózkodnak.

Kedves Levélíró, a BKV után aranyba önthetné a DKV nevét!!

Gáborom 2010.07.08. 11:53:26

@orient: meg attól is, hogy a kedves vevők tömkelegével ne sértsék meg sorozatban a szolgáltató munkatársát. Tévedés, hogy ez ,tömegesen, benne van a bérben. Az más kérdés, amikor egy-egy szédült ember hülyeségét kell elviselni, és megint más, amikor tömeges, sorozatos a neveletlenség, amikor szinte már alapállás, hogy a vevőnek hülyének is kell lenni.
Ez nem így van, az emberi méltósághoz mindenkinek joga van, a szolgáltatónak is.
Még akkor is, ha egyébként igaz, hogy a szolgáltatónak kezelnie kell a bunkók viselkedését is - de nem tömegesen.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.08. 11:53:53

Amúgy meg ha bele akar szólni, mert történhet igazságtalanság, odamegy, jegyet bérletet felmutat és elkéri az azonosítószámát. Általában ott lóg a kártya az ellenőrök nyakában. (Bár bp-en ugye ez sem mindig van így)

Ha én bele akarok avatkozni, biztosan úgy csinálom.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.08. 11:56:44

@1 kolléga!: bár egyszer jártam csak Debrecenben, a vonaljegyre rá van írva, az ellenőr KÉRÉSÉRE át kell adni. Ez esetben az utas részéről vitának helye nincsen, amennyiben önök normális hangnemben kérték erre.

Gáborom 2010.07.08. 11:57:00

@orient: és az utasokra sem, ezt sajnos gyakran tapasztalom, utasként.
( Nem vagyok BKV és egyéb közlekedési alkalmazott sem ).
Azt gondolom, amilyena az adjonisten, olyan a fogadjisten.
És nekem jó ha ötször-hatszor felment a pumpám az eltelt 45 év alatt.
Bizonyára nem véletlen.

ninimimi 2010.07.08. 11:57:35

@Gáborom: "Mert ha teszem azt szép halkan lecigányozta vagy leanyázta, akkor én az ellenőr helyében nem csak ordítottam volna hanem kidobtam volna az ablakon."

Bravó, most legalább tudjuk, mi a "civilizált" levezetése az ilyen helyzeteknek! Ja, amúgy a BTK-ról mi a véleményed?

Egyébként engem "kapott már el" ellenőr lejárt jeggyel Nyugaton. Képzeld, elhitte, hogy tévedés volt részemről, és büntetés nélkül, mosolyogva köszöntünk el egymástól!

Tomzone 2010.07.08. 12:00:16

En leütöttem volna az ellenőrt is meg az utast is ha ott vagyok. Ezután szerintem Máriát is, nem szeretem, ha olyan idétlenül bámulnak...

egerészölyv 2010.07.08. 12:05:40

@Kedves Nard: az semmi! Kit érdekel lalikirály! De hogy Emmanuel Barroso, Joaqim Almunia és Haraszti Miklós Európai Uniójában előfordulhatott ilyesmI Az aztán unerhört!!!

Állítsuk meg a ......... 2010.07.08. 12:21:11

Ezt az ellenőrt Pestről importálták a DKV-hoz?
Ez is jelzi a válságot a DKV-nál, járatcsökkentések, aug. 5.-től
új bérletérvényességi idők, amelyekről még 7-én sem tudnak felvilágosítást adni.

Nekem konkrétan egyszer gyűlt meg a bajom egy terrorcsapattal, ott körbevettek és kikapták minden előzetes felszólítás nélkül, paraszt módon a kezemből az érvényes bérletemet, az egyik fuxos, dagadt hányadék "úriember" mellém állt szorosan, mikor visszakérdeztem, hogy ez most milyen intézkedés volt, de ez még a volános időkben történt.
Hajrá DKV, látom 1 év alatt, mióta átvettétek az egész helyi közlekedést sikerült lealacsonyítani a régi szintre.

Állítsuk meg a ......... 2010.07.08. 12:44:37

A debreceni ellenőrök többsége miért a kezében szorongatja az azonosítójával ellátott karszalagot?

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.08. 12:49:02

@pcr: örülj hogy nála van és felfedi, pontosabban vállalja kilétét. A karszalag lecsúszik. Én BKV-val utazok, úgyhogy minden apró pozitvumot tudok értékelni.

Állítsuk meg a ......... 2010.07.08. 12:52:00

Ha a kezében szorongatja, akkor pont nem látom, ha pedig nem látom , akkor ő az én szememben nem ellenőr tehát..........

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.08. 12:53:05

@Én lennék terrorista!: találkoztam normális cigány ellenőrrel a BKV-n, sőt roma buszvezetőt is láttam BKV-nál utazásaim során. Ja, és rendes volt, senkire nem csapta rá az ajtót, normál tempóban vezetett. Nem önmagában az a baj, hogy cigány-e vagy sem.

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2010.07.08. 12:55:36

Roy 2010.07.08. 09:33:50
nálunk itt a tanyán a 21-es villamost sokszor vezeti egy arab srác! mondom ARAB és nem bodzaszedő...

akkor most mi van!?

privateer 2010.07.08. 13:53:28

Ejha, nem nyugodtam meg.

Büdösfalun is ez a helyzet, meg Miskolcon, Debrecenben, Szögedön is. Hol van még helyi közlekedés? Nyíregyházáról sem hallok híreket.

Győr? Felejtsétek el. Ultrafos egyes helyiek szerint. Nugyathoz viszonyítva a BKV azért nem olyan rossz helyzetben van. De nem is olyan jó. Párizs, Róma, Prága. Ezeket már volt szerencsém kipróbálni. Ott is megvannak a maguk bajai. Pl. Róma: agyon graffitizett metrók.

Amúgy tök mindegy, Pesten is van arab, roma, kínai busz villamos stb söfőr, ellenőr is. Bár kínait még csak egyszer láttam.

Eddigi életemben csak 2x volt komoly atrocitásom. Egy trolisöfőr részéről, meg egy ellenőréről.
Mégse rohantam netre panaszkodni egyből.

sako 2010.07.08. 14:03:07

Velem speciel éppen a DKV abszolút korrekt volt. Egy napot töltöttem Debrecenben, reggel mindjárt a Nagyállomásnál vettem napijegyet, de persze nem jutott eszembe, hogy megnézzem, jól állították -e ki. Merthogy nem, másnapra szólt. Egész nap utaztam, villamoson, trolin, jött is az ellenőr, mutatom neki, oké, elmegy. Pár órával később megint ugyanaz az ellenőr, megint mutatom neki, azt mondja, nem jó. Mondom, miért???? Aszongya, mert holnapra szól. Mondom de én ezt mára kértem, az esti vonattal megyek is haza Pestre. Nem érdekli, 5000 forint. Nem akartam cirkuszt, kifizettem, aztán másnap otthonról írtam a DKV-nak egy e-mailt... Nem hittem, hogy valaki is elolvassa, de gondoltam legalább a delete gombot kelljen megnyomniuk. Nem anyáztam le őket, de azért rendesen kiosztottam, hogy ha bliccelésre akarják nevelni a jónépet, akkor nagyon jó úton járnak. Pár nap múlva jött válasz, hogy ez esetben visszafizetik, adjak meg egy számlaszámot. Megadtam, pár nap múlva tényleg rajta is volt az 5 rugó. Nem mondom, hogy szentté kell ezért őket avatni, de szerintem korrektek voltak.

Oleg Gontar 2010.07.08. 14:16:09

Fura. Engem nem piszkaltak, akar volt jegyem, akar nem. Bar ez utobbi esetben eleg moho volt az ellenor.

belevágtam! · http://epitkezos.blog.hu 2010.07.08. 14:39:42

Jesszum, még van ember, aki nekiáll a vállalatot védeni?
Az biztos nem dolgozó, csak valami unatkozó netfüggő.

TomiEnglish 2010.07.08. 14:41:54

Figyeljetek, DKV-sek. Ma utaztam a villamosotokkal, a Bem tértől a klinikákig. Az egy dolog, hogy koszos, büdös és levegőtlen volt mint a legótvarabb putri, mert hát ezt már megszoktuk. Az is oké, hogy ha a kapaszkodók felső rúdját fogja meg az ember (és aki elég magas, az bizony azt fogja meg, mert maguk a kapaszkodók tenyérzsíradéktól ragadnak) akkor hótt mocsok lesz a keze, mintha a szénbányából jönne épp.
Ezeket már megszoktuk, mert ezek a DKV-nál az utazás rendes kellékei, mint a zsebtolvaj putrisok. (Igen, üzenem fehéregér nicknek, hogy fajilag jól behatárolhatók, igen).

De az már rohadtul túlzás, hogy az ajtónál a jegylyukasztótok nem működik, és a vele átellenben lévő jegylyukasztó SEM működik, meg a hozzá legközelebbi, három méterre lévő SEM. Gondolom nekem kéne végigimbolyogni menet közben az egész rohadt villamost, az utasok között, hogy valahol találjak a szerelvényen egy kibaszott működő lyukasztót, nem?

Hát nem.

Nem öcsém, és ha jött volna a paréj ellenőr, pofázni hogy miért nincs kilyukasztva a jegyem, akkor a kezébe nyomtam volna, hogy na öreg, te itt melózol, keress szépen ezen a putri villamoson egy működő lyukasztóautomatát, kezeld le a jegyem, oszt hozd vissza lábhoz.

Ugyanis ti, kedves DKV-sek azért tudjátok zabáltatni a családot, mert mi megvesszük a jegyet meg a bérletet mikor kell, ezért nektek van állásotok. Ha eddig nem lett volna világos, nem mi vagyunk értetek. Hanem ti vagytok értünk.

És ha velem próbált volna ordítani akármelyik csicska, nyolc általánost (se) végzett ellenőrötök, akkor egészen egyszerűen véletlenül gyomron basztam volna az aktatáskámmal (ma volt benne vagy öt kiló dokumentáció, mintaanyag stb.) oszt lehet hívni a yardot.

Majd lesztek kedvesek megtanulni viselkedni, takarítani a járatokat, megtanítani köszönni a dolgozóitokat (még a sofőröket is, akik szintén úgy viselkednek, mint ha ők szarták volna a világot) lesztek szívesek karban tartani a technikai eszközöket (pl. lyukasztó) lesztek kedvesek kivágni a járatokról a csöveseket meg a zsebtolvaj szutykokat, oszt utána beszélünk.

Állítsuk meg a ......... 2010.07.08. 14:54:39

@TomiEnglish:

:)))
Vér és széklet minta?
Ha igen akkor elég lett vóna kinyitni a dipótatyót.

mréveiller 2010.07.08. 14:59:35

mindenki tudja hogy egysejtűeket alkalmaz a DKV. ez van.

TomiEnglish 2010.07.08. 15:00:59

@pcr: Nem, nem az eü-ben melózom, fémipari mintadarabok voltak, kettő.:)
Havonta átlagban egyszer felszállok a tömegközlekedési eszközre, megtapasztalom az élet tényeit, utána meg azt kell olvasnom az Indexen, hogy még a DKV-nak van arca.

Ész megáll.

Állítsuk meg a ......... 2010.07.08. 15:29:39

Nekem ma reggel csúcsidőben egy régi zörgős sárga villamossal kellett utaznom ismét, valószínű a tegnapi futballhuligánok használhatták, mert "szépen" össze volt firkálva.
A kedvem akkor ment el mégjobban, amikor megláttam, az egyik idegenből ideszakadt diák jegyzetét, nem leselkedtem, dehát megláttam egy szót: death, aztán a másiknál egy jódarab könyv vót tele hátborzongató képekkel, a jókedvem lelohadt, hiába no most zajlanak az utóvizsgák, tanulni kell még a villamoson is.
Vajon ezek a külföldi diákok, akik mind a klinikánál szálltak le milyen élményeket és híreket visznek majd magukkal az országunkról, ha ilyen tömegközlekedési eszközöket látnak?

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.08. 15:46:52

@TomiEnglish: te pedig leszel szíves egy baráti látogatást tenni Budapesten. Remélem visítva rohansz majd haza és megbecsülöd azt a fényévekkel job valamit mint ami itt van.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.08. 15:49:08

@pcr: a firkákat előbb-utóbb leszedik nálatok.

A másik, h az a régi zörgős izé, ízlés dolga, de nekem pl ttszik, mert karbantartott és hangulatos. Hivatalos neve FVV Házicsuklós, becenevén Bengáli.

Ja, ottani ellenőrnek én biztos mernék szólni (miután már lyukasztottam a jegyet) h ez és ez a lyukasztó nem jó.

A turisták addig boldogok míg nem ülnek BKV-ra. Tanúsíthatom.

TomiEnglish 2010.07.08. 16:05:17

@Névtelen betelefonáló: Egy évig éltem Pesten. Mindkettőben van jó is meg szar is. Szerintem aki sír Pesttől... áh.
Szóval az sem jár közelebb a megoldáshoz, mint aki szerint vidéken csak bunkók élnek.
A BKV még hulladékabb. Ez viszont tény.

sako 2010.07.08. 16:09:09

@Névtelen betelefonáló: Igaz, Bengáli rulez :-)))
Elavult, de legalább buli! :-)))

Tiborc 2010.07.08. 17:14:22

@goes: Kéred az ajánlatukat? De ha felmégy a honlapjukra, képzeld neked is küldenek!Fogadjunk?

orient 2010.07.08. 19:40:09

@Gáborom: ajánlom menj egy kicsit máshova ÉLNI és gyere haza. Érezni fogod a különbséget. Nemcsak Svájcban, és USA-ban, de akármelyik akár Magyarországnál sokkal fejletlenebb országban is tudnak viselkedni az alkalmazottak. Ez egy nagy magyar tévhit hogy amilyen az adjon isten olyan a fogadjisten, még mondás is van rá. Ez normális embereknél nem igaz. Én nem vagyok szolgáltató de ha valaki elkezd anyázni és szitkozódni rám, főleg ok nélkül, max kiröhögöm, és megállapítom, hogy a nevelése olyan lehetett mint valami kutyának az utcán , mert még viselkedni sem tanították meg otthon. Te ezek szerint visszaordibálsz ilyen helyzetben, no comment. Akkor vitázni sem nagyon fogok veled mert kb. azon a szinten vagy mint ezek az emberek és az ellenőrök. És én ugye most mint magánember beszéltem magamról és helyzetekről. Nem is beszélve arról, hogy az ellenőr hivatalos pozíciót tölt be és nincs is joga ordibálni senkivel, semmilyen körülmények között. Joga van a törvény szerint eljárni, hogy megbüntesse a bliccelőt, joga van megvédeni magát persze ha valaki fizikailag akarná bántalmazni, de azért mert egy paraszt el kezd káromkodni, Ő nincs feljogosítva hogy ugyan így reagáljon. Ha nem értesz egyet akkor sajnos te sem vagy jobb náluk és te is így reagálsz a saját környezetedben, irigylem a családodat...

orient 2010.07.08. 19:45:35

@TomiEnglish: lool. Kb így van. Nem az én stílusomban mondtad el de a lényeg az igaz. Jegyet és bérletet venni kell persze bármilyen szar a szolgáltatás, mert igénybe vesszük. Azonban ez a felsőbbség érzet amit mutatnak az ellenőrök az tényleg vérlázító (tisztelet a kivételnek és a normális ellenőröknek)

DePassant 2010.07.09. 01:13:33

1) Ha a posztíró ilyet tapasztal legközelebb valahogy derítse ki a delikvens igazolványszámát (utóbbi időben betartják a szabályt és nem zsebben tárolják az igazolványukat). Talán az időpontból beazonosítható a menetparancs/jegyzőkönyv alapján, de egy számmal mindenki sokkal okosabb lenne. Az nem sokat mond, hogy az ellenőr "eszkimó" volt.
2) Megengedhetetlen magatartás. STOP Ne akarjunk már lealacsonyodni a BKV szintjére, ahol verik az utasokat. Ha az utas megszegi az utazás szabályait akkor pedig távolítsák el a járműről, de kiabálni, anyázni teljesen értelmetlen.
3)Elsőajtós felszállás a csuklósbuszoknál totál értelmetlen, még Londonban is -ahol szigorúan veszik az első ajtón való felszállást- kivételt képeznek a csuklósok.
4)Friss tapasztalat: 4 jegyérvényesítő gépből 3 nem működött. Ez elfogadhatatlan.
5) Én örülök az új buszoknak, akármennyit mutyiztak is el a vezetők. Legalább a géppark modern. Mondjuk ezeken az utakon nem sokáig fognak egyben maradni...
6) Legutolsó tapasztalatom ellenőrrel pozitív volt. Mondjuk volt is érvényes jegyem...
Azt viszont rossz volt látni, hogy csalódottság ült ki az arcukon amikor befejezték, és senkit nem tudtak megbüntetni (az egyik még valami megjegyzést is tett, de nem emlékszem már pontosan).
7) Ennyi.

Állítsuk meg a ......... 2010.07.09. 08:31:45

@Névtelen betelefonáló:
A sárga villamoson való utazás hangulatát inkább átadnám az azt élvező nosztalgiázóknak, nekem semmi örömöm nincs ezekben az utazásokban a lepukkant, zörgő, szétrázó, majdnem széteső, veszélyes állapotban közlekedő villamsokat nem is lehetne beállítani a közlekedésbe.
Nem azért fizetek sok pénzt, hogy ilyen közlekedést szolgáltassanak!

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.09. 11:50:20

@pcr: gyere el a fővárosba, szállj fel a beázós buszokra, nem egy van ilyen. Utazz összefirkált, be nem kapcsolt klímával közlekedő Volvókon, próbáld ki az Ipari Csuklós elnevezésű, a Bengálinál 3-4 évvel újabb, de szintén negyvenéves szerelvényeket, természetesen a felújítatlanokat.

Trolibuszból javaslom a szóló járműveket, Ziu 9 és társai. A csuklósok még normálisan néznek ki, úgyhogy ne azzal kezdd. A HÉV se szar, tehát első körben még kerüld el.

Miután Budapest buszait kiélvezted, és az összes lepusztult villamost is kipróbáltad, és végigutaztad a lassújelekkel teli vonalakat, azt hiszem ,imába foglalod a DKV és az összes régi csuklós villamos nevét.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.09. 11:51:41

@TomiEnglish: ellentmondtál magadnak, de nem baj. Ha a BKV és a DKV közé relációt tudtál tenni, már jó.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.09. 11:53:32

@orient: ajánlom, gondold végig egy kicsit. A volt szocialista országok tömegközlekedését mással ne hasonlítsd, legfeljebb egymással. Negyven év szocializmus rányomja a bélyegét dolgokra. Többek között a gondolkodásra...

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.07.09. 11:57:55

@pcr: najó, egy hátránya van: nincs benne fűtés. De karbantartott, és a hangulata sem utolsó :D

orient 2010.07.09. 19:20:31

@Névtelen betelefonáló: valszeg erről van szó, de azért így 20 év után lehetne e kis változás. Csak egy csöppet!

DePassant 2010.07.10. 15:34:18

@pcr: Ez egyfajta szemléletváltás kérdése. Nyugaton presztízskérdés a közlekedési vállalatoknak, hogy egy-két régi járművet járatnak az újak mellett. Ott az utasok szeretik,mert tényleg nosztalgia. Az más kérdés, hogy itthon nem olyan régen jöttek be a modernebb járművek, így még sokan nem tudják értékelni a nosztalgia/szentimentális értékét. Talán jó pár év múlva, mi is megtanuljuk "értékelni" ezeket a nosztalgiavillamosokat, és nem csak a rosszat látjuk benne.

Állítsuk meg a ......... 2010.07.12. 09:23:45

@DePassant:

Majd megpróbálom értékelni, ha az összes DKV vezető azon utazik egy kört reggelenként.
Sőt, hogy még nosztalgikusabb legyen a dolog utazhatnának az ütközőkön is, kósával együtt.:)))

tihi36 (törölt) 2010.07.14. 15:38:30

@tihi36: Hát srácok nem tudom ki olvassa ezt a blogot, de 2 napja a TEVA-nál is láttam rendőröket, azóta szinte alig látni füvön parkoló autót, és itt a Tóciban is MOTOROSRENDŐRÖK!!!! állnak ott, ahol be szoktak hajtani az autók. Itt nem is tudom mikor volt ilyen üres a járda errefelé.
Bárki is, bármiért is rendelte el az ellenőrzést: köszönet érte.

1 kolléga! 2010.07.15. 22:47:09

Akinek nem inge,ne vegye magára!

Ez ami fedi a valóságot!

www.youtube.com/watch?v=n0uqK5OSrDo

orient 2010.07.16. 10:07:26

@1 kolléga!: tehát aki egy céget képvisel mint te itt, így reagál egy primitív kommentre.
Az én értelmes felvetésemre és véleményemre semmit sem írtál, de a bunkó beszólásra, azonnal próbálsz kontrázni és beszállni a versenybe ki a nagyobb paraszt panjabi kommentje neked vagy a te válaszod. Gratulálok, jól mentél a te szintjére. Be is bizonyítottad, hogyan reagálnál le egy helyzetet a járművön. Ezért jönnek létre az ilyen blogok és ezért tartanak itt a közlekedési vállalatok.

Ellenőrök sokan, ugyanakkora parasztok vagytok(tisztelet a kivételnek) sajnos mint nagyon sok utasotok akik nem tudnak viselkedni. Különbség nektek kéne példát mutatni, nem pedig lesüllyedni az ő szintjükre.

Ez magas tudom úgysem értitek, akkor most lehet anyázni engem is.

Zsigmi · http://dkvfigyelo.hu 2010.07.16. 11:28:34

Két kommentet moderáltam. Próbáljunk meg egy bizonyos szint fölött maradni...

panjabi 2010.07.23. 19:19:44

@1 kolléga!: Látom, a Kontroll című film a bibliátok és nálatok nagyobb majmot még az isten sem teremtett ezen a földön! Nem értem a DKV-t! Olvassa ezt egyáltalán valamelyik majomvezér? Lehet ezt is nyugodtan moderálni, de ez az igazság!
süti beállítások módosítása